Het is bijna zomer: de tijd van gezelligheid en lekker buiten zijn is aangebroken. Yes! Wij zijn er dol op om ons helemaal uit te leven in de tuin – nodig vrienden en familie uit, en geef een gezellige borrel. Zo maak je er een waar feest van. In deze blog lees je wat je niet mag missen.

Een barbecueset

Bij een zomers feestje in de tuin hoort ook een lekkere hap! We gaan daarbij voor de klassieker: een barbecue. Makkelijk en tegelijkertijd gezellig – ideaal dus. Ga voor een goede barbecueset. Dat ziet er niet alleen beeldschoon uit, maar je beleeft er ook nog eens jarenlang plezier aan.

Kies naast de barbecueset ook voor een mooie tafel om het eten op uit te stallen. Zo kun je er ook mooie salades en ander lekkers bij plaatsen! En heb je er al over nagedacht waar de gasten gaan zitten? Zorg voor genoeg stoelen!
Een barbecue mag niet missen in de tuin!

Gezelligheid op tafel

Bij die barbecue hoort ook gezelligheid op tafel. Daarbij kun je aan allerlei items denken. Allereerst het servies: ga je voor porseleinen borden, of houd je het toch bij papieren bordjes? Allemaal zaken om van tevoren over na te denken. Net als de volgende vragen: in welke glazen schenk je de drankjes? Welke servetten haal je in huis?

Maar dat is niet alles waaraan je kunt denken op de tafel. Zorg bijvoorbeeld ook dat er gezellige bloemen staan, in stijlvolle vazen. Zo sluit je immers helemaal aan op dat zomerse thema! Kijk maar eens op het beeld hieronder: word je daar niet gewoon vrolijk van?
Gezelligheid op tafel: zo kleed je de tuintafel aan

Slingers en andere decoratie

Voor extra gezelligheid bij een borrel in de tuin ga je voor slingers ter versiering! Naast bijvoorbeeld de gezelligheid op tafel, maken slingers de look af. Zo zien de gasten dat jij écht hebt uitgepakt. Ga dan ook voor slingers in verschillende kleuren en vormen – en hang ze door de hele tuin heen. Wauw!

Het leuke is dat je die slingers heus nog een poosje kunt laten hangen. Zo maak je er ook na afloop van de party nog een gezellige boel van. Ook heb je zo een aandenken aan die gezellige tijd – of een reden om iedereen gewoon nog eens uit te nodigen.
Een borrel in de tuin: deze items mag je niet missen

Goede verlichting

Het mag dan langer licht blijven in de zomerse maanden, zo’n gezellige tuinborrel kan zomaar eens uit de hand lopen. En voor je het weet zit je in het donker! Daar kun je natuurlijk maar beter op zijn voorbereid: zorg voor goede verlichting in de tuin.

En daarbij kun je het maar beter meteen gezellig maken, nietwaar? Daarvoor hebben we de ultieme tip: ga voor lichtslingers in de tuin! Niets ziet er zo cosy uit. Hang deze slinger bijvoorbeeld langs het wandelpad of bij de tafel. Ook kaarsen op tafel zorgen voor sfeer: tevens een prachtig idee. Of hang lampionnen op! De keus is aan jou.
Bedenk een goed lichtplan voor de tuin

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply