Een daklekkage oplossen is niet gemakkelijk, je kunt er dus beter voor zorgen dat het helemaal niet gebeurt. Want vaak is de schade aanzienlijk en kost het veel tijd, moeite en geld en om het te herstellen. Het is namelijk zo dat het even duurt voor je door hebt dat er lekkage is. Het probleem is dan al vrij groot op het moment dat je er achter komt. Reden te meer om goed te kijken hoe je deze lekkage kunt voorkomen.

Houd het dak in de gaten

Dit klinkt logisch, maar vaak is de oorzaak voor lekkage snel aan te wijzen. Een weggewaaide dakpan kan al behoorlijke problemen opleveren. Dit gebeurt meestal wanneer het heeft gestormd. Bekijk je dak goed, vooral als het onstuimig weer is geweest, of alle pannen nog op hun plek liggen. De verstopte dakgoot is ook een bekende veroorzaker van lekkage. Vooral in het najaar verstoppen deze regelmatig door vallende bladeren en takken. Als je deze tijdig verwijdert voorkom je een hoop problemen door lekkage.

Onderhoud aan uw dak

Omdat een lekkage voorkomen beter dan genezen is, kun je het periodieke onderhoud niet onderschatten. Achterstallig onderhoud is een andere oorzaak van lekkage. Dit kan betekenen dat je zelf kijkt hoe de staat van je dak is. Maar als je niet precies weet waar je op moet letten kan dat lastig zijn. In dat geval doe je er goed aan een professional in de arm te nemen. Dit kost meer dan het zelf doen, maar dan weet je zeker dat het vakkundig gebeurt. Onderhoud voorkomt problemen die duurder zijn.

Gebruik van het juiste materiaal

Het gebruik van deugdelijk materiaal is belangrijk. Een van de punten waar het lekken vaak begint is bij de schoorsteen. De aansluiting moet een goede waterkering zijn. Hiervoor moet het bouwlood van goede kwaliteit zijn. Het moet natuurlijk ook vakkundig geplaatst en onderhouden worden. Bij platte daken gaat het vooral om de naden, die met een teerhoudende dakbedekking de waterkering moeten vormen. Goed materiaal garandeert een betere verdediging tegen de elementen.

Dak lekkage

De beste hulp

In veel gevallen doen mensen niet zelf hun onderhoud en reparaties aan het dak. En wanneer ze dat wel doen gaat dat helaas niet altijd goed. Als je zeker wilt weten dat het vakkundig gebeurt, bel een vakman. Een dakdekker kan eventuele problemen tijdig signaleren en voorkomen. Mocht er al een probleem zijn, is het gelijk de juiste persoon die het voor je kan oplossen. Zo kun je, samen met een professional, de meest voorkomende problemen voorkomen.

 

Share.

About Author

Leave A Reply