De feestdagen zitten erop, het nieuwe jaar is begonnen. Dat maakt de kans groot dat je de neiging hebt om de boel weer eens op te ruimen in huis. Groot gelijk! Zo maak je die nieuwe start namelijk alleen maar beter. In deze blog geven we tips voor een frisse start in je interieur. Zo pak je het aan: opruimen na de feestdagen!

Berg de feestspullen op

De kerstboom met bijbehorende accessoires, de gezellige spulletjes om de eettafel mee aan te kleden, de krans aan de muur: het maakt je woning in december hartstikke gezellig. Hoewel je er natuurlijk voor kunt kiezen om dat allemaal nog even te laten staan en hangen, is dat niet zo bevorderlijk voor een opgeruimd gevoel in huis.

Je kunt er daarom misschien maar beter voor kiezen om dit meteen op te bergen, zodra het gefeest erop zit. Voor je het weet is het alweer bijna kerst, en mag je die gezelligheid opnieuw tevoorschijn halen! Juist nu is het tijd voor een rustige en nette omgeving – om het jaar met kracht te kunnen beginnen.

Zoek de kasten uit

Niet alleen de feestspullen kunnen in de weg staan voor een sterke start van het jaar, maar net zo goed andere items in huis die je eigenlijk niet langer nodig hebt. Ook als je denkt dat je er niet zo mee bezig bent – omdat het bijvoorbeeld achter kastdeuren ligt –, zit dat in werkelijkheid waarschijnlijk wel anders. Haal daarom de kasten leeg, zoek alle spulletjes uit die in je woning te vinden zijn!

Van de la met rommeltjes tot de kledingkasten, en van de voorraadkast tot de spullen in de schuur. Je hoeft het natuurlijk niet allemaal op een dag te doen, maar je doet er goed aan om hier in de eerste maand van het jaar langzaamaan doorheen te gaan. Wat brengt dat een plezier met zich mee voor de rest van dit jaar! Het kost je even wat tijd, maar het brengt je zoveel meer op.
Een frisse start in je interieur: opruimen na de feestdagen

Goed poetsen doet wonderen

We hebben het altijd maar over de voorjaarsschoonmaak. Maar je kunt deze opruimbeurt net zo goed meer naar voren halen. Als je nu het gevoel hebt om een vliegende start te willen maken, helpt ook het schoonmaken in huis hierbij. En daarbij komt kijken: als je toch al die kasten aan het leeghalen bent, zoals we hierboven bespraken, kun je er net zo goed met een doekje doorheen gaan! Twee vliegen in een klap.

Maak alles in huis stofvrij, was eens die kussentjes of plaids op de bank en poets ook het achterste gedeelte in de kasten: om maar eens wat voorbeelden te noemen. Ook een schoon huis draagt bij aan een gevoel van frisheid! Dat brengt jou uiteindelijk alleen maar meer energie. En wat misschien een nog groter voordeel is? Zodra men om je heen begint over de grote voorjaarsschoonmaak, hoef jij je nergens druk over te maken. Jij hebt die grote klus immers al achter de rug. Score!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply