Wat past er nou beter bij een winterse dag dan een knisperend vuurtje dat binnen op je wacht? Een gashaard zorgt ervoor dat jij iedere winter knus, warm en stijlvol doorbrengt. Deze haarden verdienen een plekje in ieder interieur. Het maakt niet uit of je landelijk, modern, industrieel of Scandinavisch woont: de veelzijdigheid van gashaarden zorgt ervoor dat jouw interieur altijd naar een hoger niveau getild wordt. Creëer een knusse zithoek met behulp van dekentjes, decoratieve blokken hout en een warme kop thee bij de hand. Het is duidelijk: een gashaard zorgt voor ontzettend veel gezelligheid in huis. Dat is niet het enige voordeel dat deze haarden met zich meebrengen. Ontdek hier de mogelijkheden en doe inspiratie op voor je eigen gashaard in huis.

De vele voordelen van een gashaard

Heb jij een gashaard in huis, dan heb jij binnen een mum van tijd een warm vuurtje gestookt. Deze haarden zijn namelijk ontzettend makkelijk in gebruik. Je hebt geen blokken hout nodig en hoeft je daardoor ook geen zorgen te maken over de ontsnapping van fijnstof en het gebruik van de juiste houtsoort. Ook het aansteken van een gashaard is heel eenvoudig. De haarden zijn gewoon aan te sturen met behulp van een afstandsbediening. Met één druk op de knop begint het vuurtje te branden en kan jij je lekker opwarmen. Ga je even de deur uit of is het tijd om te gaan slapen? Dan hoef je je geen zorgen te maken om smeulend hout. Je dooft het vuur namelijk ook met behulp van de afstandsbediening. Als kers op de taart is er het onderhoud. Bij klassieke haarden moet de aslade na ieder gebruik geleegd worden. Doordat een gashaard geen as creëert, is dit niet nodig.

Het onderhoud van een gashaard

Gashaarden

Voordat je een gashaard laat installeren, wil je natuurlijk weten hoe je de haard het beste onderhoudt. Kost het veel tijd? Of zijn deze haarden relatief makkelijk schoon te maken? Je hoeft je geen zorgen te maken, want het onderhoud van een gashaard is een stuk minder bewerkelijk dan je van klassieke haarden gewend bent. Het enige onderhoud dat je regelmatig moet plegen, is het reinigen van de ruiten. Deze kunnen gaan beslaan door de roetvorming die binnen de haard ontstaat. Neem gewoon een doekje en een geschikt reinigingsproduct, en voor je het weet is de ruit weer brandschoon. Verder hoef je de haard slechts één keer per jaar na te laten kijken door een expert. Hij controleert de verschillende onderdelen en repareert eventuele mankementen. De rest van de tijd heb je helemaal geen omkijken naar je gashaard. Zo geniet jij iedere winter zorgeloos van een warm vuurtje in je woonkamer.

Een stijlvolle toevoeging aan je woning

Gashaarden zijn niet alleen handig en lekker warm, maar ook nog eens trendy. Ben je op zoek naar een blikvanger voor in je woning, ga dan eens naar Droomkachels.nl. Je hebt allerlei varianten om uit te kiezen. Ga voor de strakke look van een ingebouwde gashaard, of geef je interieur een industriële uitstraling met een vrijhangend model. Moderne woningen zijn gebaat bij een haard met meerdere glazen wanden, zodat het vuur altijd goed zichtbaar is. Houd je juist van een klassieke of vintage look? Fleur je woning dan op met een vrijstaande gashaard. Doordat deze haarden op allerlei manieren geplaatst kunnen worden, passen ze bovendien in iedere woning. Of je nu in een groot vrijstaand huis woont, of in een knus appartement met beperkte ruimte: er is altijd plaats voor een stijlvolle gashaard.

Share.

About Author

Leave A Reply