De meeste woonkamers hebben een gezellige zithoek. Een fijne plek om je terug te trekken als je even tot rust wilt komen. En ook een plaats waar je visite uitnodigt voor een gezellig bakje koffie. Een zithoek is niet zo moeilijk te maken, maar bepaalde dingen worden weleens vergeten. Maak jij een gezellige zithoek in de woonkamer? Dit mag niet ontbreken!

1. Voor iedereen een comfortabel plekje

Iedereen moet comfortabel kunnen zitten. En dus kies je een mooie bank of zelfs meerdere banken. Hebben jullie erg verschillende voorkeuren? Dan is het misschien praktisch om een lekkere leunstoel aan te schaffen. Zorg ervoor dat er voldoende plaats is voor de gezinsleden plus eventuele visite.

2. Een handige salontafel

Als je met wat drinken in de zithoek gaat zitten, moet je het wel kunnen neerzetten. De meeste mensen gebruiken daarvoor een salontafel. Kies een mooie salontafel die ook praktisch is en waar iedereen goed bij kan. Of gebruik bijzettafeltjes voor de plaatsen die wat verder bij de salontafel vandaan zijn.

3. Een mooie kast / TV-meubel

Zoals gezegd laat je visite meestal in de zithoek zitten. En dat betekent dat je hier dus zorgt voor mooie meubels. Zorg voor een mooie kast en/of TV-meubel. Zijn je meubels al oud? Dan kan een likje verf ze weer mooi opknappen! Zorg bij voorkeur voor dichte kasten, zodat je gasten niet allerlei losse spulletjes zien.

4. Telefoon binnen bereik

Heb je een vaste huistelefoon? Zorg dan dat er een toestel op een plek staat waar je vanuit je favoriete stoel gemakkelijk bij kunt. Als er dan gebeld wordt, kun je meteen opnemen zonder dat je meteen overeind moet springen. Heb je ook een TV-abonnement, dan is het praktisch om te kiezen voor een alles in 1 bundel zodat je goedkoper uit bent.

5. Gezellige decoraties

Natuurlijk maak je de zithoek ook extra gezellig met decoraties. Je kunt dit bijvoorbeeld elk seizoen aanpassen, zodat je telkens een andere uitstraling krijgt. Versier de tafel en bijzettafeltjes en maak ook de vensterbank gezellig. Een mooi kunstwerk of een foto aan de muur maakt de zithoek ook al een stuk gezelliger.

6. Planten in de zithoek

Kies voor grote planten in de zithoek. Planten zijn niet alleen gezond om in huis te hebben, maar ze zijn ook heel decoratief. Ze passen altijd wel ergens. Heb jij geen groene vingers? Kies dan voor planten die lange tijd zonder water kunnen. Tegenwoordig heb je ook hele mooie decoraties met cactussen, die vrijwel nooit doodgaan en heel gezellig kunnen zijn in de woonkamer. Hier lees je goede verzorgingstips voor cactussen.

De zithoek is een belangrijke plaats in huis. Hier kom je tot rust en hier ontvang je gasten. Daarom maak je vooral de zithoek mooi, knus en gezellig. Gelukkig is dat niet zo moeilijk. En met deze 6 dingen die je niet vergeet, wordt je zithoek sowieso mooi en comfortabel!

Share.

About Author

Leave A Reply