We zijn er fan van: een industrieel dressoir in huis. Een ware eyecatcher! En het goede nieuws is: er zijn een heleboel soorten en maten te vinden van zo’n mooi kastje. Of je ‘m bijvoorbeeld tweedehands of juist nieuw koopt – dat is natuurlijk helemaal aan jou. In deze blog bespreken we de mooiste ideeën.

Hout en metaal

Het is een gouden combinatie: hout en metaal in een dressoir industrieel! Kijk maar eens op onderstaand beeld: is het geen plaatje om naar te kijken? Deze materialen versterken elkaar – en samen passen ze perfect bij de industriële woonstijl. Want dat is waar het natuurlijk om draait met zo’n dressoir!

Een deel van deze kast bestaat duidelijk uit metaal, en ander deel uit hout. Een goede samenkomst! En ook de verdere aankleding sluit aan op de stijl, wat je bijvoorbeeld ziet in de lamp die erop staat.

Een industrieel dressoir: de mooiste voorbeelden

In een opvallende kleur

Mag jouw industriële dressoir lekker opvallen? Yes, zo zien we het graag! Maak er een uniek item van in huis – waar het oog meteen voor valt. Om daar nog een beetje meer aan bij te dragen, is het een idee om een dressoir in huis te halen in een felle kleur.

Welke kleur dat is? Dat is uiteraard aan jou om te bepalen! Denk aan rood, geel, blauw of groen – om maar wat voorbeelden te noemen. En als je die kleur niet té fel wilt, kun je bijvoorbeeld ook voor een pasteltint kiezen. Ook dat staat prachtig in huis!

Metaal op subtiele wijze

Metaal past goed bij een industrieel dressoir. Het is daarbij een idee om het materiaal op subtiele wijze terug te laten komen. In combinatie met hout bijvoorbeeld, waar we het eerder ook al over hadden. Dat zien we hieronder opnieuw: de kast is met name van hout gemaakt, met een opvallende metalen omlijsting en metalen poten.

Laat het hout in dat geval de hoofdrol spelen, voor een wat robuustere uitstraling van het kastje. Een dressoir industrieel van hout en metaal staat namelijk prachtig – en als je voor meer hout ten opzichte van metaal kiest, ga je toch echt weer voor een andere uitstraling. Daar kun je dus mee spelen!

Mooi en opvallend: een dressoir industrieel in huis

Helemaal van metaal

Waar in bovenstaande ideeën metaal op subtiele wijze voorbij kwam, kun je juist ook een industrieel dressoir in huis halen dat helemaal van metaal gemaakt is. Dat past perfect bij deze moderne woonstijl!

Je levert misschien wel een beetje gevoel van warmte in – waar hout dan weer een ster in is. Maar als je dat juist op andere plekken in bijvoorbeeld de woonkamer terug laat komen, is de boel prima in balans. En dat is waar het uiteindelijk om draait!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply