souterrainWanneer je in een ouder huis woont dan kun je nog wel eens de beschikking hebben over een souterrain (een kamer half onder de grond) of een kelder. Veel mensen vinden dit geen fijne ruimtes, terwijl een souterrain een toffe tienerslaapkamer kan zijn en je van de kelder een hobbykamer kunt maken.

Souterrain
Een souterrain is een verdieping of kamer die voor het grootste gedeelte onder de grond ligt. Meestal heb je vlakbij het plafond nog wel wat ramen, waardoor je de schoenen van voorbijgangers kunt bekijken. Het souterrain is eigenlijk net zoiets als een zolder: een plek waar je iets heel leuks van kunt maken. Bijvoorbeeld een kamer voor een student, de trendy slaapkamer voor je tiener of een gezellige keuken met eetgedeelte. Het souterrain is vaak een grote ruimte waar je dus veel kanten mee op kan.

Kelder
Sommige huizen zijn gezegend met een kelder. Een kelder is net als de zolder vaak een plek waar veel rommel terecht komt. Ruim de kelder eens goed op en maak er eens een hippe hangplek van voor feestjes of een leuke fitnessruimte. Richt je eigen café eens in of benut de ruimte als thuisbioscoop met een groot scherm en een beamer. Ook kan een grote kelder ideaal zijn om de wasmachine en droger te plaatsen, zodat je ruimte overhoudt in de badkamer.

Vochtvrij
Het enige nadeel aan kelders en souterrains is dat het snel vochtig kan zijn. Met vochtvangers kun je dat al voor een groot gedeelte oplossen. Maar je zou ook een speciale droger kunnen huren die ook in de bouw worden gebruikt om ruimtes vochtvrij te maken. Dan gaat het namelijk een stuk sneller, waardoor je aan de slag kunt.

Verlichting & lichte kleuren
Omdat een souterrain en kelder snel donker kunnen zijn, is het extra leuk om hier met mooie verlichting en lichte kleuren te werken. Schilder de muren bijvoorbeeld felgeel of spierwit en gebruik ook een lichte kleur voor de vloer.

bron foto

Share.

About Author

Leave A Reply