Heb je een kelder? Dat is hartstikke handig! Hoewel we het soms als een onhandige of zelfs enge ruimte zien, kun je juist goed gebruikmaken van je kelder. Wat je er allemaal mee kunt? In deze blog hebben we verschillende voorbeelden voor je: tijd om inspiratie op te doen!

Een overzichtelijke voorraadkast in de kelder

Een kelder inrichten: het vaakst wordt dit toch wel gedaan als voorraadkast. En dat is niet voor niets: dit is een ideaal doel voor de kelder! Zeker als je bijvoorbeeld een groot gezin hebt of een kookliefhebber bent – en daarom veel verschillende spullen in huis hebt. Je hoeft de keuken zo niet propvol te zetten. Maak liever goed gebruik van de kelder, waar je veel in kwijt kunt!

Probeer de kelder inrichting op overzichtelijke wijze onder te verdelen. Zo is het slim om grote kasten te plaatsen, waar je de spullen goed in kwijt kunt. Dat werkt fijner dan wanneer je de spullen op de grond zet. Kijk maar eens op het beeld hieronder: dat ziet er toch handig uit? En dat kan ook in jouw kelder – de kelder praktisch inrichten is dus het uitgangspunt!

Een kelder inrichten? Verschillende handige ideeën

Een kelder inrichten als leefruimte

Heb je een grote kelder? Dan kun je een kelder inrichten als leefruimte! Zo heb je er als het ware een extra kamer bij in huis. Hartstikke tof! Bijvoorbeeld als game room, muziekstudio, als tweede woonkamer of als slaapkamer. Alles is mogelijk! Bedenk een creatief idee, en maak werk van deze tip in de rij van kelder ideeën.

Houd er bij een kelder inrichten als leefruimte wel rekening mee dat de vochtigheid in de kelder goed op peil moet zijn. Het is namelijk niet gezond om vaak in een te vochtige ruimte te zijn – en helaas is dat bij kelders soms een probleem. Dan is het eerst belangrijk om de ruimte goed te isoleren!

Een wijnkelder in eigen huis

Waar we ook meteen aan moeten denken bij ideeën voor een kelder? De wijnkelder! Als je fan bent van wijn, is dit zeker een goed idee. Zo kun je namelijk een ware verzameling beginnen.

Sommige wijnen blijven zelfs langer goed als ze op een donkere plek worden bewaard – nog een reden om hiervoor te kiezen. Zeker als je bijzondere flessen in bezit hebt, is dat natuurlijk de overweging waard.

Tof idee: je kelder inrichten als woonkelder in huis!

Opbergruimte die je elders in huis niet hebt

Je kunt de kelder inrichten als opbergruimte voor spullen in huis die je normaal gezien misschien in een andere ruimte zou opbergen, maar waar je in die kamers niet genoeg ruimte voor hebt. Heb je bijvoorbeeld veel kleding en schoenen? Maak dan een inloopkast van de kelder! Zeker als je een kleine slaapkamer hebt, is dat een geweldig idee. Dan hoef je niet met een krappe kast in je slaapkamer te werken – in de kelder is ruimte genoeg.

Of heb je bijvoorbeeld veel gereedschap, maar slechts een kleine schuur of garage? Ook daar kun je de kelder goed voor gebruiken! Maar ook voor een opslagplek voor spullen die je niet vaak in gebruik hebt – denk aan een tent, luchtbedden en andere vakantiespullen. Stop ze lekker weg in je kelder! Let er wel weer even op bij een kelder inrichten dat het er niet te vochtig is – zeker als je spullen een langere tijd opbergt.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply