Bij een kleine badkamer moet je creatief met de ruimte omgaan. Alles moet erin passen, maar het moet ook niet te krap worden. Het moet nog steeds luxe en rust uitstralen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Wij geven je een paar handige tips & tricks voor het inrichten van een kleine badkamer.

Maak een slimme indeling

De indeling is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel. Als je deze basis goed aanpakt, dan komt de rest ook wel goed. Denk daarom van tevoren goed na waar je het sanitair en de badkamermeubels gaat plaatsen. Waar komt de wastafel, waar komt de douche, is er überhaupt wel ruimte voor een ligbad? En als je dat ligbad toch aanschaft, kun je dan nog wel fatsoenlijk bij het toilet komen? Dit zijn allemaal dingen om rekening mee te houden. Als je hier zelf geen inzicht in hebt, kun je misschien beter om advies vragen bij een professional!

Gebruik lichte kleuren

Door gebruik te maken van lichte kleuren, zal de ruimte een stuk groter lijken. Geef niet alleen de muren een mooie frisse kleur, maar pak ook de vloer aan. Dit kunnen moderne tegels zijn of een strakke betonvloer. Zolang het maar in een neutrale tint is! Hou je meer van een stoere stijl met veel donkere aspecten? Pas dit dan toe op de accessoires en kleine details.

Creëer efficiënte opbergruimte

In een kleine badkamer moet je efficiënt omgaan met de ruimte die je hebt. Zoek daarom naar een slimme oplossing om handdoeken en toiletspullen in op te bergen. Misschien kun je een extra kast maken in een onhandige lege hoek. Plaats een paar planken boven het toilet of laat een handige inbouwkast bouwen. Maak gebruik van alle ruimte die je hebt!

Gebruik glazen wanden

Vergeet de suffe douchegordijnen of dikke stenen muren. Dit maakt de ruimte namelijk alleen maar kleiner. Kies daarentegen voor een glazen wand! Dit kan zowel een vaste wand als een (schuif)deur van glas zijn. Het ziet er ook nog eens heel mooi uit! Het is de investering dus meer dan waard.

Plaats grote spiegels

Gebruik grote spiegels als accessoire. Dit laat de badkamer natuurlijk ook optisch groter lijken! Plaats de spiegels op een plek waar ze veel natuurlijk daglicht reflecteren. Overdag heb je dan niet eens de lampen nodig! Kies een variant zonder rand of met een hele dunne omlijsting. Hoe simpeler, hoe beter! Hierdoor loopt het nog mooier over in de rest van de kamer.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply