In meer dan de helft van de huizen in Nederland ligt tegenwoordig een laminaatvloer. Het is dus zonder twijfel een hele populaire vloersoort op dit moment. Iedereen heeft er wel eens van gehoord en ook de mogelijkheden zijn algemeen bekend. Door de jaren heen heeft laminaat nog veel meer looks én voordelen gekregen. Het kan bijvoorbeeld precies lijken op een oude massief houten vloer vol karakter. Dat is perfect voor in een industrieel interieur.

Wat is een laminaatvloer?

Laminaat bestaat uit verschillende lagen. De toplaag is gemaakt van kunsthars, waardoor het slijtvast is. Hieronder zit de decorlaag met een houtprint voor een natuurlijke uitstraling. Dit wordt verlijmd op een basis van houtvezels met een sterke onderlaag. De laminaatstroken worden daarnaast voorzien van een kliksysteem waardoor het heel eenvoudig te leggen is.

Wat zijn de voordelen van laminaat?

Laminaat is zo populair door de vele voordelen. Het is ten eerste heel eenvoudig schoon te maken. Door de sterke toplaag is het krasbestendig en snel schoon te vegen met een doekje. Een laminaatvloer is daarom ook handig voor in de keuken. Daarnaast zijn de meeste laminaatvloeren tegenwoordig geschikt voor vloerverwarming. Laat je hierover informeren in de winkel of via een goede webshop als Laminaatenparket.nl.

Laminaat voor een industrieel interieur

De markt voor laminaat heeft zich door de jaren heen sterk ontwikkeld. Hierdoor zijn de houtmotieven steeds realistischer geworden. Er wordt zelfs gedacht aan een voelbaar reliëf voor een uitstraling van een authentieke houten vloer. Deze robuuste uitstraling is geweldig voor in een industrieel interieur. Het is net zo stoer en rauw als een massief houten vloer, maar dan veel eenvoudiger in onderhoud. Super handig!

Zwart laminaat: stoer en opvallend

Voor een nog stoerder resultaat kun je zelfs kiezen voor een zwarte laminaatvloer. Dit zorgt voor een knusse sfeer in een grote en open ruimte. Jouw industriële interieur springt er nu helemaal uit! Combineer de zwarte vloer wel met lichte muren voor een mooie balans. Zorg er daarnaast voor dat er genoeg (dag)licht binnenkomt.

Visgraat laminaat: chic en stijlvol

Wil je het industriële interieur juist een chique twist geven? Kies dan voor een laminaatvloer met een visgraat motief. Dit ziet er heel stijlvol en trendy uit. Deze vloeren zijn verkrijgbaar in een lichte en glad afgewerkte variant, maar ook in een donkere en stoere versie met voelbare structuur. Voor in een industriële badkamer kun je kiezen voor een vochtbestendige PVC vloer met houtlook en visgraatmotief.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply