Met een landelijke keuken haal je gezelligheid in huis. Een centrale plek waar iedereen graag samenkomt. Of dat nou is om te koken, te snacken of een kopje koffie te drinken. Het straalt rust uit, maar het is tegelijkertijd heel stoer. Ben jij van plan om binnenkort een landelijke keuken aan te schaffen? Dan mogen de volgende elementen zeker niet ontbreken:

Zachte kleuren

In een landelijke keuken wordt vooral gebruik gemaakt van zachte kleuren. Lichte tinten als gebroken wit en natuurlijke tinten als bruin. Bij een moderne look zie je ook de kleuren grijs en zwart terugkomen. Dit oogt een stuk stoerder. Door een rustig kleurenpalet aan te houden, ziet de keuken er ook veel ruimtelijker uit. Daarnaast is het een mooie basis wat je altijd nog kan opfleuren met accessoires.

Houten kastjes

Houten kastjes of kastfronten met een hout-look mogen zeker niet ontbreken! Dit geeft ontzettend veel sfeer aan de keuken. Je kunt hierbij kiezen voor een natuurlijke look of een witte gelakte versie. Er is dus voor elke stijl en elk budget wel wat moois te vinden!

Klassieke handgrepen

Om de keukenkastjes écht die landelijke uitstraling te geven, moet je ook denken aan de handgrepen. Dit maakt het geheel helemaal af. Vaak zijn de handgrepen klassiek en sierlijk. Je kunt kiezen voor een knop, een ringgreep of een normaal handvat. Zowel een natuurlijk materiaal als een zwarte kleur werkt hierbij goed.

Natuurlijk aanrechtblad

Ook het aanrechtblad moet natuurlijk ogen. Dit past namelijk het beste bij een landelijke keuken. In veel gevallen is het werkblad daarom van natuursteen gemaakt. Graniet en hardsteen zijn hierbij het populairst. Hou je meer van een stoere en karakteristieke uitstraling? Dan is beton ook een mooie keus! Als je een echte klusser bent, dan kun je zo’n betonnen aanrechtblad ook zelf maken.

Robuuste eettafel

Heb je genoeg ruimte voor een woonkeuken? Dan kun je de meubels er ook bij betrekken. Een landelijke eettafel is groot, robuust en kan tegen een stootje. Hier mag dus echt geleefd worden! Van een uitgebreid familie diner tot een brunch met het gezin. Van een functionele werkplek tot een knutselmiddag. Met een grote houten tafel kun je alle kanten op. Denk daarnaast ook aan stevige stoelen met een stoere look.

Landelijke accessoires

Maak de keuken helemaal compleet met landelijke accessoires. Wat dacht je van houten broodplanken, glazen potten, rieten manden en katoenen theedoeken? Er is genoeg decoratie waarmee je het nog gezelliger kunt maken!

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply