In vrijwel ieder interieur komt er wel een voor: een badmat! Vaak wordt het gezien als niets meer dan een praktisch item, maar daar kan wat ons betreft wel wat meer mee worden gedaan. Het item op de vloer kun je namelijk best goed integreren met de rest van de ruimte – dat vormt een stijlvol geheel. In deze blog lees je hoe je dit doet.

De basic mat: altijd goed

We beginnen met het meest eenvoudige idee: ga voor de basic mat op de vloer. Daarmee zit je altijd goed – perfect als je voor de veilige keus wilt gaan. Ook als je een kleine badkamer hebt, vormt dit een goed idee: met te veel kleuren in de ruimte, kan deze nog kleiner gaan lijken.

Met de basic badmat bedoelen we een variant in een eenvoudige kleur, zoals grijs of beige. Wit is ook een optie, maar daar zijn snel vlekken op zichtbaar. Misschien niet zo’n goed idee als je bijvoorbeeld regelmatig aan de slag gaat met make-up in de ruimte! Een iets donkerdere tint voorkomt hierbij problemen, en past nog altijd bij iedere badkamer.
De basic badmat: altijd goed

Ga voor een opvallende kleur

Het tegenovergestelde idee is om te kiezen voor een opvallende kleur! Zo maak je er echt iets unieks van in de ruimte – wat het idee van het praktische item helemaal achterwege laat. Laat die mat opvallen!

Is er al een andere kleur die een rol speelt in de badkamer? Heb je bijvoorbeeld handdoeken of zeeppompjes in een kleur als rood, groen of blauw? Sluit daar vervolgens op aan met de badmat: laat dit een centrale kleur vormen in de ruimte. Daarmee houd je de boel nog altijd in balans, maar ga je toch voor een unieke look. Dat mag best wel eens in de badkamer: de ruimte die toch al snel behoorlijk saai oogt.
Pak uit met een kleurrijke badmat in de badkamer

Een unieke vorm trekt de aandacht

Naast de kleur, kan ook de vorm van de badmat een rol spelen. Durf hiermee ook uit te pakken! In de meeste gevallen zien we een eenvoudige vierkante mat in de ruimte, maar met een ronde vorm ziet het er al een stukje anders uit. Of ga voor nog wat specialer, en kies een driehoek of andere geometrische vorm. Er is van alles mogelijk!

Hoewel je kunt zoeken naar een gewenst ontwerp, kun je ook zelf een badmat vormen. Knip er simpelweg in met een schaar: zo maak je er meteen een mooie DIY van. Ook maakt dit dat je het ontwerp helemaal passend kunt maken voor jouw badkamer.
De badmat doet wonderen voor de look in de badkamer

Meerdere kleuren naast elkaar

We sluiten af met misschien wel het vrolijkste idee uit het rijtje: ga voor meerdere badmatten naast elkaar, in verschillende kleuren! Of je er nu twee kiest – daarmee houd je de boel nog redelijk rustig –, of juist meer: dat is natuurlijk aan jou. Hoe dan ook ga je hiermee voor een opvallende uitwerking. En geloof ons maar: dat zie je maar zelden in de badkamer.

Een voordeel dat hierbij komt kijken is dat je in vrijwel de gehele badkamer lekker warme voeten hebt, niet alleen als je uit het bad of de douche stapt. Gun jezelf dat beetje luxe! Want waar vloerverwarming ook een optie is, is dit plan wel een stukje eenvoudiger te verwezenlijken. Easy does it!
Een nieuwe badmat: voorbeelden en inspiratie

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply