In een slaapkamer wil je helemaal tot rust komen. Een relaxte sfeer is daarom zeker niet overbodig. Je kunt met een paar kleine aanpassingen al een ontspannen ruimte creëren. Natuurlijk kun je het ook groots aanpakken met een complete make-over. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan komen de tips uit dit artikel vast goed van pas!

Kies een rustig kleurenpalet

Rust creëer je niet alleen met de meubels of accessoires, maar vooral met het kleurgebruik. Ga voor neutrale tinten en kies een eenvoudig kleurenpalet. Neon roze gemixt met kikkergroen straalt namelijk niet zo veel rust uit. Ga liever voor bruin, gebroken wit, pastelkleuren of andere diepe (geen felle!) tinten. Pas alles op elkaar aan voor een mooi geheel.

Koop mooi behang

Vind je alle muren in een licht roze kleur wat te saai? Ga dan voor een leuk behangetje! Kies een simpel patroon of laat juist één hele muur van de kamer eruit springen. Zolang je de rest van de wanden rustig laat, kan dat prima! Hoe tof is het om bijvoorbeeld een rustgevend landschap als ‘uitzicht’ te hebben vanuit je bed? Of om een muur een echte stenen look te geven voor nét die stoere touch? Wees creatief en zoek iets wat bij je past! Neem een kijkje op Behangexpert.nl voor de leukste opties.

Mooi behang

Kies voor eenvoud

Denk bij het gebruik van accessoires aan je kleurenpalet en kies voor eenvoud. En dat hoeft zeker niet saai te zijn! Let er vooral op dat het nergens rommelig oogt. Een bureau vol met tierelantijntjes is namelijk geen ideale keuze voor een ontspannen sfeertje. Geef je favoriete woonaccessoires een opvallende plek en ruim de rest netjes op.

Gebruik luxe materialen

Breng meer gezelligheid in je slaapkamer door te kiezen voor luxe materialen. Grote kussens van fluweel, een zacht kleed van nep bont op de grond en een grof gebreide deken op je bed. Ook hebben producten van natuurlijke materialen een zachte uitstraling wat hier goed bij past. Een houten boekenkast of een gevlochten bloempot is dus ook een mooie toevoeging!

Luxe materialen slaapkamer

Maak een relax hoek

Als je slaapkamer groot genoeg is, dan kun je nog een extra relax hoek creëren. Dit kan met een luie stoel, een moderne zitzak, een rieten hangstoel of een echte hangmat. Bij een groot raam zou je ook een brede vensterbank kunnen maken. Gooi er een aantal kussentjes op en je kunt er heerlijk zitten! De perfecte plek om een boek te lezen of je te laten inspireren door wat er zich buiten allemaal afspeelt. Laat het ontspannen maar beginnen!

Share.

About Author

Leave A Reply