We vinden het er prachtig uitzien: een schouw in huis! Hoewel we vandaag de dag lang niet altijd een haardvuur meer hebben, vinden we de schouw toch nog regelmatig terug in woningen. En dat is ideaal als het om decoratie in huis gaat! In deze blog geven we verschillende voorbeelden.

Een plek voor kunst

Kunstliefhebber? Grote kans dat het dan overal in je woning terugkomt. En de schouw is daar ook een ideale plek voor! Zet er bijvoorbeeld een verzameling schilderijen op, die in rijen naast, voor en achter elkaar staan. Zo maak je er een speels geheel van – en daar houden we nu juist zo van!

Maar je kunst het juist ook strak inrichten, perfect passend bij een schouw in huis in een minimalistisch interieur. Zeker als je bijvoorbeeld een marmeren schouw in huis hebt, past een rustige styling daar perfect bij. Zet in dat geval een aantal mooie lijsten neer, die een aanvulling op elkaar vormen. Of doe dit juist met beeldhouwwerken, ook zeker een optie!

Een schouw in huis - Dit kun je ermee doen ter decoratie

Planten op de schouw

Planten dienen ook zeker als schouw decoratie in huis! Zeker als je bijvoorbeeld een stenen schouw hebt, daar steken die planten lekker tegen af. Zo ga je voor een levendige look in je woning! Een schouw in huis met planten erop springt echt van de muur af – het is een plaatje om naar te kijken. Helemaal passend in het straatje van moderne schouw decoratie!

Wat er hierbij mooi uitziet? Als je lekker uitpakt met de planten die je neerzet. Ga bijvoorbeeld voor verschillende groottes: van grote planten tot kleine planten. En plaats planten met veel bladeren naast varianten die juist weinig bladeren hebben. Zo maak je er een stijlvol en uniek geheel van.

Met de seizoenen mee

Bij decoratie op de schouw kun je goed met de seizoenen meegaan. Maak van de schouw namelijk dé plek in huis waar je een lente- of herfststukje plaatst. Dit zien we ook op onderstaand beeld voorbij komen: word je daar niet meteen vrolijk van? Wat een kleurrijk geheel! Leuk om met het hele gezin aan te werken, of om gewoon zelf mee uit te pakken als DIY project in huis.

Als je de hele schouw ervoor in gebruik neemt, heb je heerlijk de ruimte om erop los te gaan. En het is tegelijkertijd ook nog eens praktisch: waar je een seizoensstukje anders misschien op de eettafel zou zetten, staat het nu niemand meer in de weg.

Mooi: een herfststukje in huis op de schouw

Kaarsen op de schouw

Steek je graag kaarsen aan in huis? Dat kan ook zeker als decoratie op de schouw. Net als bij de planten geldt ook hier weer: wissel lekker af met de groottes. Ook kun je spelen met de kleuren van de kaarsen. Om maar wat te noemen!

Kaarsen zijn daarbij ideaal als schouw decoratie, omdat ze hier best veilig staan. Dat komt bijvoorbeeld goed uit als je kleine kinderen in huis hebt, waarbij het link is om die kaarsen op de bijzettafel te zetten. Grote kans dat ze toch niet bij de hoge schouw kunnen – voor jou weer een zorg minder.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply