In veel woningen zien we het terug, zeker op de hogere verdiepingen in een woning: een schuin dak. Niets mis mee natuurlijk, maar het kan het inrichten van een ruimte wel wat ingewikkelder maken. Al zijn daar gelukkig de nodige oplossingen voor te bedenken: precies waar we het in deze blog over gaan hebben. Lees mee en leer!

De bank

Heb je het idee dat je bij een schuin dak inrichten niet kunt gaan voor een fijn woongedeelte in huis? Dat hoeft heus niet het geval te zijn! We hebben namelijk de ideale oplossing voor je in petto: zet de bank neer onder het schuine dak.

Daar zit je immers toch op – het maakt daarbij niet uit dat de muur schuin afloopt en ‘lager’ is. Je zit immers zelf ook: je ervaart er geen last van. Dit biedt dus eigenlijk een perfecte manier om met een schuin dak om te gaan. Ook zo’n constructie aan de andere kant? Zet er dan het tv-meubel neer – ook dat past waarschijnlijk gewoon.
Een schuin dak? Dit kun je ermee qua inrichting!

Een rij met planten

Als het schuine dak in je woning echt heel laag is, en je er niet onder kunt zitten, is het een idee om er decoratie te plaatsen. Zo voorkom je dat het een lege, saaie invulling van de ruimte vormt – en is het in ieder geval nog een plezier voor het oog. Zet er bijvoorbeeld een boel planten neer!

Planten zijn vandaag de dag een ware trend: daar raak je toch niet gauw op uitgekeken. En hoewel je er voor kunt gaan om planten overal en nergens in huis te plaatsen, creëer je zo juist een centrale plek voor de groene vrienden. Dat ziet er juist hartstikke fraai uit!

Het bed

Vervolgens komen we aan bij een slaapkamer inrichten met een schuin dak: toch wel de plek in huis waar zo’n dak vaak te vinden is. Hierbij geldt eigenlijk eenzelfde oplossing als bij de bank, waar we het al eerder over hadden: plaats het bed onder de schuine wand.

Bang dat je je hoofd gaat stoten? Het is dan zaak dat je een laag model bed uitkiest om er te plaatsen. Daar zijn er een boel van te vinden: het is geen probleem om zo’n variant in huis te halen. Of ga bijvoorbeeld met een DIY-project aan de slag: maak een pallet-installatie om het bed op te plaatsen.
Zo ga je om met een schuin dak in de slaapkamer

Lage kastruimte

Ten slotte is het een idee om de ruimte onder het schuine dak als kastruimte in te zetten. Want hoewel je bij een kast misschien al gauw denkt aan een hoge variant, kun je juist ook in de breedte werken. Net zo makkelijk!

Plaats bijvoorbeeld een ladekast onder een schuin dak, of ga voor een schuifkast onder een schuin dak. Kies daarbij voor een handig schuifdeursysteem onder een schuin dak: zo kun je de kasten altijd eenvoudig openen en sluiten.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply