Het is een heerlijk gevoel onder de voeten om iedere ochtend weer op een zacht tapijt te mogen stappen na het opstaan. Niks geen koude vloer! Jij gaat voor comfort. Of je nu kiest voor een tapijt door de gehele slaapkamer of liever een vloerkleed onder het bed: die keus laten we aan jou. In deze blog laten we je de mooiste inspiratie zien!

Het basic tapijt

We beginnen met het basic tapijt: deze variant past in werkelijk iedere slaapkamer en is daarom al snel de perfecte keus! Als je bijvoorbeeld al veel opvallende kleuren hebt verwerkt in de slaapkamer, is het goed om de details als het tapijt onder het bed basic te houden. Ga dan ook voor een neutrale kleur en niet te veel poespas.

Kijk maar eens op het voorbeeld hieronder: een zachte grijstint, een laagpolig ontwerp en geen drukte als prints. De ideale omschrijving van het basic vloerkleed onder het bed! Ook als je de look in de slaapkamer zacht en rustgevend wilt houden, doe je er goed aan om voor dit model te kiezen.
Het gaat om de details: kies een basic vloerkleed onder het bed

Zacht onder de voeten

Mag de omgeving van het bed op tapijt voor jou juist voornamelijk comfortabel zijn? Ook dat is natuurlijk een optie! Daarbij doe je er goed aan om te kiezen voor een extra zacht tapijt. Geloof ons maar: als je eenmaal de juiste variant hebt te vinden, wil je het liefst nooit meer van dat bed-eiland afkomen. Een heerlijk gevoel!

Een hoogpolig tapijt is de juiste keus als je wilt gaan voor zachtheid. Let wel: dit houdt meer stof vast, wat betekent dat je het vaker zult moeten reinigen. Geen probleem voor jou? Dan zien we geen verdere nadelen! Ook de kleur die je kiest draagt bij aan het gevoel van warmte – een tint als diepblauw, groen of bruin doet wonderen.
Onmisbaar voor een zacht gevoel onder de voeten: het tapijt onder het bed

Een doorleefd tapijt

Mag het van jou wel wat opvallender? Ook dat is uiteraard een optie! Ga in dat geval voor een tapijt met een doorleefde look. Of je ‘m nu tweedehands scoort of toch liever gaat voor een nieuwe variant: de doorleefde look is er in allerlei vormen te vinden.

Kijk maar naar de tapijt inspiratie hieronder: de print maakt dat dit tapijt een karakteristieke uitstraling krijgt. En dat is nu precies de bedoeling! Ook een tapijt met een paisley of Perzisch patroon doet wonderen voor een look als deze. Hoe groter de afmetingen van het vloerkleed op de slaapkamer, hoe indrukwekkender het resultaat!
Een tapijt onder het bed: voorbeelden en inspiratie

Een bijzonder materiaal

Niet alleen de print op het tapijt op de slaapkamer maakt de look compleet, ook het materiaal dat je kiest voor het vloerkleed in de slaapkamer speelt een rol! Hierbij is het allereerst relevant om de afweging te maken of je de zachtheid óf de uitstraling belangrijker vindt – de meningen verschillen hier uiteraard over.

Op het beeld hieronder zien we een rieten tapijt in de slaapkamer: ziet dat er niet beeldschoon uit? Echt weer eens iets anders dan de meeste tapijten die we voorbij zien komen! Kortom: zo’n grote rol speelt het materiaal daarbij.
Uniek: een tapijt met riet onder het bed

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply