Is jouw woonkamer wel toe aan een nieuwe look, maar heb je geen zin in een complete make-over? Dan is het de hoogste tijd om te restylen. Door een paar eenvoudige veranderingen oogt de ruimte meteen als nieuw. Met de onderstaande tips haal je een frisse wind door je huis!

Verschuif de meubels

De kans is groot dat de meubels al een tijdje op dezelfde plek staan. Het kan daarom erg verfrissend zijn om die indeling eens te veranderen. Je kunt van tevoren een plattegrond maken om in te schatten wat er allemaal mogelijk is. Natuurlijk kun je ook gewoon beginnen met schuiven en kijken waar het schip strandt. Soms pakt dit juist heel goed uit.

Geef je meubels een opknapbeurt

Ziet die ene tafel er niet meer zo goed uit of ben je eigenlijk wel uitgekeken op dat decoratieve krukje? Het is helemaal niet nodig om een nieuwe aan te schaffen. Geef het gewoon een opknapbeurt! Haal een mooie kleur verf in huis of geef het item een totaal nieuwe functie. Verander de eettafel in een lage salontafel of maak van een krukje een plantenhouder. Gebruik hiervoor goede tools voor het snelste en beste resultaat. Kijk bijvoorbeeld eens naar het gereedschap bij Mastertools.

Geef de muur een andere kleur

Het kost wat meer tijd en moeite, maar dan heb je ook een geweldig resultaat. Geef een saaie muur eens een ander kleurtje voor een totaal andere sfeer. Verdiep je in de trendkleuren van dit moment of duik gewoon de winkel in en koop wat je het meeste aanspreekt.

Verander de decoratie in je open kast

Heb je een open kast of vitrinekast in de woonkamer staan? Dan kun je deze ook restylen. Verander de positie van de decoratie of voeg juist nieuwe items toe. Het zal je verbazen hoe anders het eruit ziet door zulke kleine aanpassingen.

Koop nieuwe kussens en plaids

Een bank is de basis van de zithoek. Het is vaak een flinke investering waar je zo lang mogelijk plezier van wilt hebben. Je hoeft dus absoluut niet elke 2 jaar een nieuwe aan te schaffen. Richt je daarentegen juist op de kussens en plaids. Deze items kun je makkelijk vervangen en dus ook up to date houden met de laatste trends. Daarnaast is het een simpele manier om meer kleur, textuur of prints in de woonkamer te brengen.

Haal meer planten in huis

Planten maken je woning pas echt helemaal compleet. Verwen jezelf dus met een paar nieuwe vetplanten, cactussen, grote kamerplanten of een bonsai boompje. Zoek ook meteen een leuke pot uit en geef het een mooie plek in je interieur.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creƫren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply