Meubelstukken die robuust zijn, maar tegelijkertijd een warme uitstraling hebben. Wij zijn er dol op! De combinatie van stoer en gezellig is namelijk een hele fraaie. Hoe je deze toevoegt aan je interieur? Met een eiken tafel!

Eikenhout is een prachtig materiaal. In eigenlijk ieder interieur komt het wel tot zijn recht. Zo past het uiteraard bij een knusse landelijke stijl, maar kan het ook net dat beetje extra sfeer geven aan een industrieel interieur. Dat maakt dat de eiken tafel in ieder huis een unieke invulling krijgt.

De eiken tafel is nooit uit de mode

De eikenhouten tafel is een echte klassieker. Al jarenlang is de tafel van dit materiaal in de woonwereld te vinden. En waar sommige trends al snel weer uitgezwaaid worden, is dat bij de eiken tafel niet het geval. Nog altijd is het een graag geziene interieur topper.

Dat maakt het de investering dan ook helemaal waard: je kunt er zeker van zijn dat je niet binnen een paar jaar uitgekeken zult zijn op de tafel. Zo haal je echt een blijver in huis. Wie weet zelfs van generatie op generatie – ook nu zijn vintage modellen al erg in trek.

Eiken tafel

Verschillende typen tafels

Eikenhouten tafels zijn er in een heleboel varianten te vinden. Zo kun je natuurlijk gaan voor een eettafel, maar ook voor een vergadertafel, bureau of buitentafel. Wij tippen je graag de eiken tafel collectie van Meneer van Hout. Hier vind je allerlei unieke designs: van de traditionele tafel om aan te dineren tot de trendy statafel van eikenhout.

Meneer van Hout heeft een sterk oog voor detail en volgt de nieuwste trends bij het samenstellen van het assortiment. De collectie bestaat dan ook uit tafels van een uitstekende kwaliteit: stevige materialen, een juiste afwerking en stijlvolle kleurcombinaties. Daar wordt aandacht aan besteed bij zowel de kleinere bijzettafel als de grotere kantoorvariant.

eiken tafel kantoor

Een uniek styling

Naast het type tafel, kun je spelen met afmetingen, kleuren en stijlen. Wie een klein gezin heeft, komt bijvoorbeeld prima uit met een ronde tafel voor twee tot vier personen in de woonkamer. Maar organiseer je geregeld etentjes voor een grotere groep vrienden en familie? Dan kun je gaan voor een statige lange tafel met een groots onderstel. Zo’n model is er helemaal geschikt voor om hét centrale punt in je woning te vormen.

Ook de kleur kun je stylen naar je eigen wens. Zo kun je het basic houden door gewoon bij de originele houtkleur te blijven. Dit zorgt tevens voor de meest natuurlijke en pure uitstraling. Maar met een likje verf krijgt de eikenhouten tafel plotseling een heel andere look. Wit maakt de tafel bijvoorbeeld wat subtieler, terwijl een donkere of zwarte afwerking meer stoerheid brengt.

De lieflijke of juist robuuste uitstraling van de eiken tafel gaat ook gepaard met de vormgeving van het onderstel. Zo zien kolossale houten poten er anders uit dan een slanke metalen variant. Deze tafels met een verschillende stijl zijn respectievelijk goed te plaatsen in een klassiek of juist een Scandinavisch interieur. Aan jou de eer om je favoriet te kiezen!

eiken tafel scandinavisch interieur

Veelzijdig en geschikt voor ieder interieur

Dat we de eiken tafel nog lang niet zat zijn, is te danken aan de talrijke stijlen die de tafel kent. Zo kun je ‘m helemaal eigen maken, in welk interieur dan ook. Om er vervolgens jarenlang plezier aan te beleven. Kom maar op met een heleboel lange avonden eten en kletsen in goed gezelschap. Die worden er natuurlijk een stuk gezelliger op met zo’n mooie tafel!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply