Zoveel mensen, zoveel wensen… Als het op de inrichting van je eigen huis neerkomt, heb je ongetwijfeld een aantal specifieke en persoonlijke voorkeuren. De kleurstelling, een klassiek of juist heel modern interieur, en uiteraard mag comfort in je eigen woning ook zeker niet ontbreken. Heb je al nagedacht over elektrische raamdecoratie op maat? Bij het intrekken in een nieuwe woning, of het herinrichten van een bestaande omgeving heeft de keuze voor raambekleding een flinke impact op het geheel. Niet alleen vanuit een esthetisch oogpunt, maar ook zeker voor het gebruiksgemak. Met elektrische raamdecoratie op maat maak je niet alleen de woning mooier, maar ook praktischer. Tenminste, al je de juiste afwegingen maakt.

Soorten raambekleding

Laten we starten met de vier populairste soorten raambekleding op te sommen:

1. Rolgordijnen

Strak, praktisch en eenvoudig in gebruik, rolgordijnen zijn populair op kantoor maar ook in huis zijn ze erg gewild. Je hebt de keuze uit diverse soorten stof waarmee je niet alleen de uitstraling van de ruimte kunt beïnvloeden, je kunt ook kiezen voor de hoeveelheid licht van buiten die wordt doorgelaten. Bekijk hier het aanbod voor de Belgische markt.

2. Horizontale jaloezieën

Dit is een klassieke raamdecoratie die we allemaal kennen, en die weer helemaal up-to-date is gebracht door mooie materialen te gebruiken. Naast kunststof en aluminium kun je ook kiezen voor houten latten, dat geeft direct een natuurlijk karakter aan de ruimte. Door de jaloezieën wat verder te openen of te sluiten heb je veel controle over het zonlicht. Bekijk hier het aanbod van PoweredBlinds.

3. Vouwgordijnen

Dit is een type raamdecoratie die in elke positie een stukje klasse geeft aan de kamer, mits het kwalitatief hoogwaardige vouwgordijnen op maat zijn. Er zijn vele soorten stof met diverse materiaaleigenschappen verkrijgbaar waarmee je elke locatie naar wens kunt decoreren. Dat vouwgordijnen daarnaast ook erg praktisch in gebruik zijn is dan mooi meegenomen.

4. Plissés

Je kunt bij deze raambekleding kiezen voor een enkele plooi met een harmonica effect, of een dubbele plooi met een honingraat uitstraling. Naast raamdecoratie hebben de dubbele plissés ook een zeer goede isolerende werking. Dit type zonwering wordt vaak gebruikt bij vensters die lastig te bereiken zijn. Daarmee is dit een ideale oplossing voor elektrische raamdecoratie op maat.

Raamdecoratie met motor

Als je kiest voor mooie zonwering mag je ook wat comfort geven aan jezelf. Dat kan door de raamdecoratie uit te breiden met een gemotoriseerd systeem. Zo kun je de gordijnen of rolluiken eenvoudig bedienen, waar ze ook hangen. Er zijn hierbij verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de specifieke wensen van de bewoners en gebruikers.

Elektrische raamdecoratie op maat

Allereerst zul je kiezen voor het gewenste type raamdecoratie. Bij bovenstaande opties is het mogelijk deze te bedienen met een gemotoriseerd systeem. Maar daar houdt het niet op, je kunt een afstandsbediening gebruiken zodat je niet fysiek bij de zonwering hoeft te zijn, het is mogelijk om favoriete instellingen op te slaan, en je kunt zelfs elektrische raamdecoratie op maat bedienen met een app voor smartphone of tablet.

App raamdecoratie

Huisautomatisering

Er zijn verschillende manieren om het woongenot verder te verhogen, denk aan de slimme thermostaat, slimme verlichting en nu dus ook slimme elektrische raamdecoratie op maat. Je kunt de raambekleding geheel naar wens instellen, gebruik maken van standaard programma’s of zelf je voorkeuren opslaan. Zo kun je alle elektronica in huis bedienen, wat het leefcomfort aanzienlijk zal verhogen. Je kunt lang genieten van raamdecoratie, zolang je de juiste afwegingen maakt. Informeer bij de specialist naar alle mogelijkheden.

Share.

About Author

Leave A Reply