Is de woonstijl in jouw huis te beschrijven als modern? Daarbij kunnen we meteen zeggen: dat vinden we prachtig! En hoewel de kans groot is dat je al goed hebt stilgestaan bij de inrichting van bijvoorbeeld je woonkamer, is het ook van belang om deze vraag te stellen bij de slaapkamer. Het is naar ons idee net zo belangrijk om deze ruimte in te richten volgens de stijl die jij mooi vindt! In deze blog lees je alles over de items die je nodig hebt voor de moderne slaapkamer.

De items op het bed

Laten we beginnen bij het belangrijkste onderdeel van de slaapkamer: het bed! Hoewel het voor de moderne slaapkamer niet zozeer van belang is hoe het frame eruit ziet, spelen de items die op het bed liggen wel een rol. Want met een simpel dekbedovertrek kom je niet zomaar meer weg! Er is meer nodig dan dat om de look compleet te maken: uitpakken mag.

Ga dan ook het liefst voor een extra paar kussens op het bed: waar je er normaal gesproken twee zou neerleggen, kun je er nu best voor vier gaan. Hoe meer, hoe beter! De slopen van de kussens mogen verschillende kleuren kennen, om de boel speelser te maken. Dacht je dat het daarmee gedaan was? Nog niet helemaal: ook een sprei mag eigenlijk niet ontbreken. Liefst met een unieke look, zoals een grove breisteek of een opvallende kleur.
Ga voor verschillende items op het bed in de moderne slaapkamer

De fauteuil in de hoek

Het is iets wat regelmatig naar voren komt in de moderne slaapkamer: de ruimte is niet alleen geschikt voor het bed, maar voor meerdere meubelstukken. Dit komt voort uit het idee van het kleinere wonen, waarbij kamers soms verschillende functies moeten vervullen. Ook als dit in jouw interieur niet het geval is, doe je er goed aan om extra meubelstukken in de ruimte neer te zetten. Dit is namelijk geheel passend bij de stijl!

Waar je dan bijvoorbeeld aan kunt denken? Een van onze favoriete stukken is de fauteuil. Geef ‘m een mooi plekje in de hoek – en wedden dat je daar maar al te graag op gaat zitten? Let er hierbij ook op dat je gaat voor een stoel in een moderne look. Kies bijvoorbeeld voor een materiaal als fluweel, een tint als roze of diepblauw, en ga voor robuuste poten van opvallend hout of strak staal.
Essentials voor de moderne slaapkamer: dit mag niet ontbreken!

Een plantje hier en daar

Het belangrijkste accessoire in de moderne slaapkamer? Dat is toch wel de plant! Er is vandaag de dag een heuse plant trend gaande – wat dan ook betekent dat deze groene vriend niet mag ontbreken aan de slaapkamer. Daar is overigens niets mis mee, aangezien planten ook nog eens zorgen voor een gezondere lucht in huis. Zo sla je twee vliegen in een klap!

Of je nu voor grote of juist voor kleine planten kiest: de keus is natuurlijk helemaal aan jou. Zo staat het beeldschoon om een joekel van een plant naast het bed of naast de eerder genoemde fauteuil te plaatsen, maar doe je er ook goed aan om voor een wat rustigere look te kiezen door een kleine plant op een nachtkastje te plaatsen. Het is maar net wat er bij jouw stijl past!
De plant: het beste accessoire voor de moderne slaapkamer

Een kleurtje op de muur

Waar we een poosje geleden nog niets anders dan witte wanden zagen in het moderne interieur, zit dit vandaag de dag weer helemaal anders. Kleur op de muur is momenteel hét ding! Tijd dus om die potten verf tevoorschijn te toveren.

De voorkeur gaat daarbij uit naar een diepe, warme kleur. Denk aan tinten als donkerblauw, olijfgroen of roestoranje. Het is aan jou om je favoriet te kiezen. Let er daarbij op dat je de kleur matcht met de andere items in de slaapkamer: de tinten van de kussenslopen, bijvoorbeeld. Zo maak je er een stijlvol geheel van in de moderne slaapkamer!
De muur in kleur: essentieel voor de moderne slaapkamer

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply