Hoewel de zithoek natuurlijk altijd al aanwezig was in de meeste interieurs, wordt deze vandaag de dag steeds essentiëler. Want hoe drukker onze levens worden, hoe belangrijker het is om tot rust te kunnen komen in huis. Ook de styling van de zithoek is daarbij van belang! Welke items mag je niet missen om deze hoek in de woonkamer helemaal compleet te maken?

Meer plek is altijd beter

Allereerst is er wat ons betreft de gouden regel: hoe meer zitplek er is in de hoek, hoe beter! Gun jezelf wat ruimte. Natuurlijk is het ook afhankelijk van de beschikbare ruimte in je huis, maar probeer in ieder geval een flinke bank te plaatsen in de hoek. Zo hoef je niet altijd keurig rechtop op een stoel te zitten, maar kun je ook eens helemaal languit gaan liggen op de bank. Genieten!

Hoe je dit alles nog beter kunt maken? Door niet te kiezen voor één bank, maar voor meerdere varianten! Zo maak je er ook echt een hoek van, door ze tegen elkaar aan te schuiven. Ideaal ook als er visite langs komt – ga eens laag zitten in plaats van aan de eettafel. Zo maak je die zitplekken essentieel voor jezelf én je visite.
De zithoek: hoe meer plek, hoe beter

De poef: gezellig en functioneel

Naast banken en fauteuils is er natuurlijk meer wat je kwijt kunt in die zithoek. Ga bijvoorbeeld voor een poef! Daarmee volg je ook nog eens de laatste trends: de poef is vandaag de dag onmisbaar in huis, voor wie de interieurbladen bijhoudt. En dat is ook niet zo vreemd. De poef kent namelijk twee eigenschappen die ‘m zo’n pracht maken: schoonheid en functionaliteit.

Zo ziet het er enorm gezellig uit, zo’n poef naast de bank. Je kunt ‘m helemaal stylen naar jouw wensen. Ga bijvoorbeeld voor een leren variant in een stoer interieur; maar kies voor een wollen variant in een opvallende kleur als je liever gaat voor een gezellige look. En wat ‘m zo handig maakt? De poef is multi-inzetbaar: of je er nu je benen op legt of juist gewoon op gaat zitten. Ook voor kinderen is het een feest – weer eens iets anders dan het zitten op een ‘saaie’ stoel.
De poef in huis: deze mag niet ontbreken in de zithoek

Kussens mogen niet ontbreken

Het belangrijkste accessoire in de zithoek? Dat is wat ons betreft zonder uitzondering het kussen! In meervoud, nog beter: kussens. Je kunt er namelijk niet genoeg van hebben. Stop gerust de hele bank vol met kussens! Vierkant of rechthoekig, in een simpele tint of juist kleurrijk, met of zonder print: variëren is the key. Zo maak je de look helemaal eigen!

Kun je maar geen genoeg krijgen van die kussens? Dan hebben we goed nieuws voor je: je kunt ze op meer plekken kwijt dan alleen die bank. Leg bijvoorbeeld eens wat kussens op de grond neer, naast die poef! Het zorgt namelijk voor een heel andere beleving, het zitten op de grond in de zithoek. Dit is ook heel handig voor iedereen die graag in deze hoek eet! Een lage tafel erbij, en je hebt alles in huis wat je nodig hebt.
Essentials voor de gezelligste zithoek in huis

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply