Het is een probleem in het huishouden waar veel mensen tegenaan lopen: hoe houd je het nu echt fris in je interieur? Dat is natuurlijk wel zo prettig voor de leefomgeving. We geven eerlijk toe: het vergt soms best wat tijd – en dat kan betekenen dat het er soms wel eens bij inschiet. Maar met deze tips voor een fris huis ga je een heel eind komen!

Zet dagelijks de ramen open

We beginnen met een eenvoudige tip, die voor iedereen haalbaar zou moeten zijn. Zet iedere dag de ramen open! Het liefst natuurlijk voor een langere periode: zeker als je bijvoorbeeld thuis werkt, is dit goed mogelijk. Maar als je dagelijks de deur uit moet, of als het bijvoorbeeld koud is in de winter, is het misschien niet zo gemakkelijk te realiseren.

Maar het mooie nieuws is: ook als je het raam dagelijks maar kort openzet, doet dit al wonderen voor een fris huis. Zo kan tien minuten per dag al lang genoeg zijn, om de boel toch redelijk goed door te laten luchten in huis. Gooi die ramen dus open tijdens je ontbijtje, of als je onder de douche staat: langer dan dat is bijna niet nodig. Zet daarbij het liefst zoveel mogelijk ramen in huis open, zodat er echt sprake is van een circulatie van de lucht.
Zet dagelijks je raam open voor een fris huis

Een spray doet wonderen

Krijg je gasten over de vloer, maar heb je echt even geen tijd kunnen vinden om die ramen van tevoren open te gooien? Geen paniek! Hoe benauwd het ook ruikt in huis, er is altijd een last-minute oplossing te bedenken.

Zo doet de linnen spray wonderen. Het idee is eigenlijk gelijk aan een body spray, maar dan gaat het om een variant die speciaal voor het interieur is bedoeld. Een spray als deze wordt bijvoorbeeld ingezet om op het dekbed te spuiten. Maar dat is niet alles: ook op de bank of de stoelen kan de spray prima worden gebruikt. En dat gééft toch een heerlijk geurtje! Voor een super fris gevoel in huis.

Draai een extra wasje

Natuurlijk: het wassen van de kleding is waarschijnlijk routinewerk voor je. Maar denk je er wel altijd goed aan om ook de interieur items van stof af en toe in de wasmachine te gooien? Het is misschien een klus waar je maar weinig zin in hebt, maar die toch heel belangrijk is voor een fris huis.

Waar we het over hebben? Denk bijvoorbeeld aan de gordijnen: zowel die voor het raam als eventueel in de douche. Maar dat is nog niet alles. Ook de kussens op de bank, en de bekleding van de bank en stoelen – indien je deze eenvoudig los kunt halen – kunnen een wasje goed gebruiken op z’n tijd. Het kost even wat moeite, maar het resultaat is het meer dan waard!
Vergeet niet de essentials te wassen voor een fris huis

Planten ter reiniging

We hebben goed nieuws: je hoeft niet altijd zelf het heft in handen te nemen. Mooi om deze blog mee af te sluiten, nietwaar? Het zit namelijk zo: je kunt items in huis halen die een beetje van het werk van je afnemen. Zo zijn planten hier goed geschikt voor: deze reinigen het huis, en zorgen zo voor een frisse lucht.

Het enige wat jij hieraan hoeft te doen, is dus het in huis halen van die planten! En geloof ons maar: dat is een feestje om te doen. Er zijn een heleboel soorten en maten te vinden – en als je dan ook nog eens voor varianten gaat die eenvoudig te onderhouden zijn, heb je er nauwelijks omkijken naar. Zo blijft er meer tijd over voor die andere klusjes voor een fris huis – ha!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply