Ze zijn overal om ons heen: trends voor het interieur. Hoe leuk dat ook is, je doet er ook goed aan om voor tijdloze elementen in je interieur te kiezen. Een combinatie is misschien wel het best. Zo haal je items in huis waar je jarenlang van kunt genieten: spullen in huis die je nooit zat zal worden. In deze blog geven we tips om dit te kunnen bereiken.

Blijf bij de basis qua vorm

Trend items kenmerken zich vaak met een opvallende vorm. Dat maakt zo’n item net even wat anders dan anders. Dat valt natuurlijk lekker op, maar kan ook al snel te veel worden. Pas hier dan ook mee op! Door dit soort items – bijvoorbeeld meubelstukken – af te wisselen met basics, ga je voor een stijlvol geheel.

Ga bijvoorbeeld voor een stoel met vier simpele poten en een eenvoudig zitvlak. Voor een tafel geldt hetzelfde: houd het eenvoudig wat betreft het onderstel en tafelblad. Wat betreft het materiaal doet hout het bijvoorbeeld altijd goed: dat raakt simpelweg nooit uit de mode.
Ga voor basics in huis: een tijdloos interieur

Kies voor persoonlijke items

Waar we al snel de neiging kunnen hebben om impulsaankopen te doen, is dit niet voordelig voor het creëren van een tijdloze woning. Probeer jezelf hier dan ook van te weerhouden. Je kunt er beter naar streven om persoonlijke items in huis te halen. Daar denk je al gauw langer over na, voor dat je het zonder na te denken in huis haalt.

En precies dat zorgt er vervolgens voor dat je deze items niet zomaar meer kwijt wilt! Ze passen echt bij jou – wat betekent dat ze een prachtig plekje in je woning mogen krijgen. Van meubelstukken tot accessoires: zoek voor alles een persoonlijke favoriet. Iets wat jíj mooi vindt, en niet wordt bepaald door de trends om je heen.

Ga voor natuurlijke kleuren

Net als de vorm is ook de kleur iets waarmee wordt gespeeld als het gaat om trend items. Probeer hier dan ook bij weg te blijven als je liever gaat voor tijdloze items in je interieur. Felle kleuren kun je maar beter achterwege laten: grote kans dat je deze na een paar maanden of een paar jaren weer zat bent. En dat is zonde! Ook met opvallende glam-tinten kun je maar beter oppassen voor het tijdloze interieur. Is het ene jaar koper in, wordt dit vervolgens weer opgevolgd door goud.

Welke kleuren je kunt kiezen die wel blijven passen bij je woning? Natuurlijke tinten! Denk aan roomwit, beige, grijs of zachtbruin. Ook wat opvallendere tinten kun je prima in huis halen, denk aan donkergroen, diepblauw of roestoranje. Zo maak je er nog altijd een gezellige boel van in huis – en kun je daar extra lang van genieten! Dat is natuurlijk het grootste voordeel van het tijdloze interieur.
Essentiële tips voor een tijdloos interieur

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply