Hoewel we vaak gebrek hebben aan ruimte, kan het voorkomen dat er een kamer in het huis overblijft. Een (meestal kleine) lege ruimte waarvan je nog geen idee hebt wat je ermee moet doen. Het gevolg? Je zet er allemaal willekeurige spullen in en kijkt er eigenlijk niet meer naar om. Zonde! Om optimaal gebruik te maken van deze kamer hebben wij 8 toffe ideeën voor je op een rij gezet.

1. Inloopkast

Waarschijnlijk hoeven we niet veel moeite te doen om je te overtuigen dat een inloopkast een heel goed idee is. Wie droomt hier nou niet van? Zowel mannen als vrouwen kunnen een grote kleedkamer met genoeg opbergruimte goed gebruiken. Je kunt inloopkasten op maat laten maken en helemaal naar je eigen smaak samenstellen. Heb je een schoenenverslaving? Dan kies je voor extra planken of een ingebouwd schoenenrek. Puilt jouw huidige kast juist uit van de lange jurken? Kies dan voor een handig ophangsysteem zodat de onderkant niet iedere keer gaat kreuken. Vraag naar alle mogelijkheden bij de Woonspecialist en laat de inloopkast van je dromen monteren door echte vakmensen.

2. Hobbykamer

Bijna iedereen kan wel een hobbykamer gebruiken. Of je nou gek bent op modeltreintjes, een grote verzameling hebt aan actiefiguren, dol bent op gamen of juist heel creatief bezig bent met schilderen. Een extra kamer in je huis is hier perfect voor!

3. Washok

Het is geen leuke klus, maar met een apart washok kan het wassen en strijken wel een stuk eenvoudiger worden. Je hoeft alle vuile was bovendien niet meer te verzamelen in de badkamer en een wasrek niet meer neer te zetten in de slaapkamer. Dat is toch ideaal?

4. Speelkamer

Als je het aan de kinderen vraagt, wordt de lege kamer natuurlijk omgetoverd tot een speelkamer. Het voordeel hiervan is dat al het speelgoed niet meer rond hoeft te slingeren in de rest van het huis. Je kunt er genoeg opbergruimte creëren en misschien zelfs een klein bureau neerzetten voor leerzame spelletjes.

5. Fitnessruimte

Thuis sporten is laagdrempelig en een stuk goedkoper dan een abonnement op de sportschool. Een eigen fitnessruimte is dus ook een goed idee! Je kunt het zo uitgebreid aanpakken als je zelf wilt.

6. Thuiskantoor

Als je regelmatig vanuit huis werkt, is een aparte kantoorruimte een echte uitkomst. In een thuiskantoor kun je alle spullen netjes opbergen en is het vaak makkelijker om je te concentreren.

7. Logeerkamer

Komen er vaak vrienden, familieleden of (klein) kinderen over de vloer? Dan is een logeerkamer misschien een goede optie. Weg met die oncomfortabele luchtbedden. Tijd voor een echt bed en een gezellige extra slaapkamer!

8. Overzichtelijke opslagkamer

Tot slot is een opslagkamer natuurlijk altijd handig. Hierbij is het alleen wel belangrijk dat het netjes en overzichtelijk blijft. Maak er geen rommelkamer van, maar ga gestructureerd aan de slag met opbergdozen en grote kasten.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply