fotobehangJe hebt een foto gemaakt waar je helemaal weg van bent. En je wilt er iets bijzonders mee doen. Dan kun je er voor kiezen om deze op een groot formaat af te drukken voor aan de muur. Zoals op canvas, glas of hout (de nieuwste trend!). Maar je kunt er ook een mooi behang van laten maken, zodat je visite wordt begroet door die prachtige tijgerfoto, de ondergaande zon boven zee of het berglandschap waar jij zo verliefd op bent geworden.

Grote foto
Het is heel belangrijk dat je de juiste foto kiest voor het behang. Niet iedere foto is namelijk geschikt om tot muurformaat te worden opgeblazen. De foto moet haarscherp zijn en veel megapixels bevatten, zodat het ook op muurformaat een prachtige foto zal blijven – ook al is korreligheid niet altijd uit te sluiten. De fotostudio waar je het behang kan laten maken zal ook aangeven in hoeverre een foto geschikt is om in deze hoedanigheid op te kunnen blazen.

Landschappen
Voor fotobehang zijn vooral landschappen uitermate geschikt. Breng een bos aan in de slaapkamer of geef jezelf uitzicht op zee als je wakker wordt. Ook voor de keuken of huiskamer is het mooi om een landschap op de muur te plakken. Een grote bloem bijvoorbeeld of een dier, zoals een olifant of paard.

Eén muur
Wanneer je kiest voor fotobehang dan is het vooral mooi om slechts één muur hiervan te voorzien. Zo wordt deze muur een kunstwerk die in het oog zal springen. Bovendien zal overdaad het effect van dit behang snel teniet doen, waardoor het eerder op je neervalt dan dat je er relaxed van kan genieten. Vooral de kleinere muren zijn uitermate geschikt voor fotobehang omdat je dan een beter resultaat krijgt met het uitvergroten van je gekozen foto.

Share.

About Author

Leave A Reply