Decoratie aan de muur: dat kun je op allerlei manieren uitwerken en inrichten. We zijn bijvoorbeeld dol op foto’s aan de muur. Die maken je woning persoonlijker en brengen je steeds weer terug bij mooie herinneringen. Een fijn gevoel! Hoe ga je voor een foto aan de muur? Daar zijn allerlei manieren voor te vinden. Kijk met ons mee!

In collagevorm

We beginnen met een speelse manier om foto’s op te hangen: ga voor een fotocollage aan de muur! Daarbij werk je met verschillende formaten en hang je de foto’s op verschillende hoogtes naast elkaar op. Het mag best een beetje ‘rommelig’ overkomen – dat maakt de look juist helemaal af.

Kijk maar eens op het onderstaande beeld, dan begrijp je meteen waar we het over hebben. Ziet er gezellig uit, nietwaar? Ga voor een fotomuur met lijsten in verschillende groottes en kleuren. Met de juiste fotolijsten aan de muur bepaal je vervolgens het soort foto’s dat je erin kwijt wilt. Stem de kleuren op elkaar af en snijd de foto’s bij. Een leuk project!
Foto’s aan de muur: verschillende decoratie ideeën

Op een rij

Mogen de foto’s voor aan de muur van jou liever op een wat nettere manier worden geplaatst? Ook dat is zeker een idee! Ga in dat geval voor foto’s op een rij, zoals we op het beeld hieronder zien. Dat geeft een wat minimalistischere uitwerking – zeker als je ook de kleuren in de foto’s rustig houdt of voor zwart-wit gaat.

Kies ook hier weer voor mooie lijsten, die maken het plaatje compleet. En heb je al nagedacht over de afstand die je tussen de foto’s wilt zien? Hang je ze vlak naast elkaar op, of ga je juist voor meer ruimte? Dat kan allebei prachtig staan! Zeker iets om mee te testen – zo ga je voor een look waar je helemaal blij van wordt.
Een stijlvolle manier om foto's aan de muur te hangen

Onder elkaar

Bij een rij denken we al snel aan foto’s aan de muur op horizontale wijze, waar we het dan ook over hadden in de bovenstaande tip. Maar je kunt foto wanddecoratie juist ook verticaal ophangen. Dat geeft nog altijd dat nette en strakke idee, maar ziet er toch weer anders uit. Het is maar net wat jij mooier vindt staan!

En kijk daarbij ook naar de indeling van je woning. Heb je bijvoorbeeld hoge muren in huis? Dan is het ophangen op verticale wijze een goed idee! Zo gebruik je immers de muur op een logische manier – dat ziet er natuurlijker uit in je woning.
Foto’s aan de muur: verschillende decoratie ideeën

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply