164666004 (1)Gezond leven valt niet altijd mee. Heb je eindelijk je voeding goed geregeld, dan verschijnen in de media weer artikelen over de schadelijke gevolgen van te weinig slaap. Onvoldoende slapen kan verstrekkende gevolgen hebben voor je gezondheid. Tijd voor actie!

Altijd maar druk
We zijn de hele dag druk en dat gaat tot in de late avond vaak gewoon door. Vergaderingen, besprekingen of nog even de mail checken op je mobiel. Onze hersenen zijn steeds bezig met allerlei indrukken. In onze slaapperiode worden al deze indrukken netjes geordend en opgeslagen. Voor ons brein is de slaap dan ook geen uitrustfase, maar een intensieve verwerkingsfase terwijl de rest van ons lijf in diepe rust is.

Slaapproblemen
Het late drukke werk en het turen op de schermpjes van telefoon, tablet of computer maakt dat het in slaap komen niet zo goed wil lukken. De remedie is in veel gevallen: neem op tijd gas terug. Slaapproblemen kunnen echter ook andere oorzaken hebben. De temperatuur in bed is bijvoorbeeld te hoog of te laag, of transpiratievocht wordt niet goed afgevoerd. Als het te koud, te warm, te vochtig of te benauwd is valt het in slaap komen en blijven ook niet mee. Voor de laatste groep slaapproblemen is tegenwoordig een oplossing.

Een frisse opluchting
De makers van Freshbed zijn met een bijzondere oplossing gekomen: een bed waarin een soort van airco is ingebouwd. Er wordt een luchtstroom door het bed geleid waardoor alles schoon en droog blijft. Omdat je de temperatuur van de luchtstroom met behulp van een afstandsbediening kunt instellen zal het ook niet meer te warm of te koud worden. Dat betekent dat Freshbed in elk jaargetijde voor de juiste slaapomstandigheden kan zorgen. Freshbed is vanaf 2015 in Nederland leverbaar en de eerste reacties zijn positief!

Share.

About Author

Leave A Reply