In vrijwel ieder interieur komt het voor: fruit! Het is iets dat je meestal niet in de koelkast stopt, en ook niet zozeer achter een kastdeur. Fruit ligt vaak in het zicht. Toch hebben we al snel de neiging om het in een simpele bak te gooien, en verder niet naar de styling om te kijken. En dat is zonde! Je kunt juist iets unieks maken van de manier waarop je fruit opbergt in je woning. Het zijn de kleine dingen die het doen! In deze blog laten we je verschillende ideeën zien.

Stop het fruit in een picknickmand

Fruit in je interieur: het is nu eenmaal het makkelijkst om dit op te bergen in een bak – dat geven we eerlijk toe. Zo kun je er veel in kwijt, en hoef je geen rekening te houden met de verschillende vormen van het fruit. Gelukkig heb je zelf de keus wát voor soort bak je daarbij uitkiest! Ga daarom eens niet voor de doorsnee ronde variant, vaak van hout of plastic.

Wat je dan wel kunt neerzetten op tafel? Gebruik bijvoorbeeld een picknickmand als ‘bak’, net als op het beeld hieronder! Dat geeft al meteen een heel andere look: speels en origineel. Echt weer eens iets anders! Tegelijkertijd past deze mand nog altijd helemaal in het thema van eten. Dat maakt het wat ons betreft zo’n sterke combinatie.
Fruit in een picknickmand: een unieke look in je keuken!

Alle fruitsoorten apart

We hadden het er net al kort over: de vormen van het fruit. Waar het ene stuk fruit rond is, is het andere stuk juist langwerpig. Dat maakt het misschien niet zo eenvoudig om hier een passende opbergmethode voor te vinden. Maar wat nu als je die fruitsoorten eens apart van elkaar opbergt? Ook dat is natuurlijk een idee, zoals we hieronder zien.

Op deze manier kun je bakjes vinden die passen bij de vorm van de desbetreffende fruitsoort. Zo ga je voor een bredere variant bij fruit dat er anders niet inpast, en kun je juist gaan voor een kleine opberger als het gaat om fruit van miniformaat. Gezellig ziet het er ook nog eens uit, al die kleine bakjes bij elkaar. Dat maakt het meteen een stuk aantrekkelijker om dagelijks een portie fruit te eten!
Fruit in je interieur: originele manieren om dit op te bergen

Stel fruit tentoon op een plateau

Je kunt ook een ware eyecatcher maken van het fruit in je interieur: stel het tentoon op een plateau! Zo speelt het in een handomdraai een centrale rol in je keuken. En dat ziet er prachtig uit – al die vrolijke kleuren en vormen mogen best gezien worden. Zo word je toch gewoon blij van het plaatje hieronder?

Gebruik bijvoorbeeld een dienblad om het fruit op te leggen. Een stijlvolle, houten variant doet hierbij wonderen – dat maakt ook nog eens de natuurlijke look af bij het fruit. Belangrijk om in het achterhoofd te houden: hoe groter het plateau, hoe meer fruit erop past! Probeer dus van tevoren in te schatten hoeveel fruit er gemiddeld doorheen gaat in een week tijd – het is ideaal om de look van het plateau daarop af te kunnen stemmen.
Ga voor fruit in je interieur op een plateau!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply