Een woonkamer maak je gezellig met decoratie. Maar als je niet zo’n fan bent van allerlei woonaccessoires en tierelantijntjes, kun je ook de functionele punten wat extra aandacht geven. Door praktische maar stijlvolle items aan te schaffen, wordt de ruimte meteen sfeervol.

Verlichting

Een huis kan niet zonder verlichting. Je zult dus hoe dan ook moeten investeren in de lampen. Dan kun je net zo goed voor de smaakvolle opties gaan! Bedenk waar je de verlichting gaat plaatsen en wat de functie zal zijn. Bij een leeslamp moet je bijvoorbeeld op hele andere punten letten dan bij sfeerverlichting. Staat er een eettafel in de woonkamer? Dan kun je een paar grote hanglampen aanschaffen. Wil je juist een knusse zithoek creëren? Koop dan een mooie designlamp met zacht licht. Let hierbij ook op de stijl van de rest van je woning.

Krukjes

Krukjes zijn multifunctioneel! Je kunt het gebruiken als kleine bijzettafel, maar ook snel pakken als er onverwachts veel bezoek komt. Bij een landelijk interieur staat een houten kruk erg goed. Of een stuk van een boomstam voor een stoerdere look. Dit geeft meer karakter aan je woonkamer, maar het is nog steeds functioneel! Er zijn ook krukjes waarvan de deksel open kan. Hier kun je dan weer een warme deken in opbergen of rondslingerende kranten snel in verstoppen.

Raamdecoratie

Wanneer je het gebruik van accessoires wilt beperken, moet je de basis extra gezellig maken. Raamdecoratie is daar perfect voor! Schaf lange gordijnen aan voor een luxe uitstraling. Hiermee kun je ’s avonds de kamer goed verduisteren. Als je overdag ook wat privacy wilt, kun je kiezen voor vouw gordijnen. Met een transparante stof laat je ook nog genoeg daglicht binnen komen. Wil je echt iets origineels voor de ramen hangen? Ga dan voor bamboe jaloezieën of chique houten shutters!

Opbergdozen

Je hebt nooit te veel opbergruimte! Zeker met (kleine) kinderen kun je wel wat extra lege plekken gebruiken. Met leuke opbergdozen maak je de kamer weer overzichtelijk en rustig. Het is dan natuurlijk wel de bedoeling dat die opbergruimtes er ook mooi uitzien. Berg al het speelgoed op in een grote mand of stop alle tekenspullen in dozen met een grafische print.

Spiegels

Een spiegel is handig voor een laatste check voordat je de deur uit gaat. In dat opzicht is het dus heel functioneel! Verder is het vooral leuke decoratie wat extra dementie aan de ruime geeft. Kies een spiegel met strakke lijnen bij een modern interieur en ga voor een vintage exemplaar voor een romantische touch.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply