Ben je toe aan een nieuwe look in de keuken, maar weet je niet zo goed wat je wilt? Dan hebben we wel een idee voor je! Zo is het een wonderschoon idee om te gaan voor een retro look in de keuken. Daarmee kies je voor een unieke uitstraling, en haal je tegelijkertijd nostalgie naar je woning toe. Een top combinatie! In deze blog lees je alles over deze look.

Tweedehands vondsten mogen niet ontbreken

Wat centraal staat in de keuken met de retro look? Dat zijn toch wel tweedehands items. Het gaat immers om retro – en met ouderwetse spullen kun je dit het best vertalen. Hoewel je natuurlijk je gehele keuken met tweedehands spullen vol kunt zetten, zijn er een paar typerende items die eigenlijk niet mogen ontbreken.

Waar we het dan over hebben? Denk aan emaillen borden, kannen, bekers en bestek – liefst óf in een grijze kleur met spikkels, óf in crème met een gekleurd randje. Verder zijn blikken typerend voor een retro look in de keuken: bijvoorbeeld om beschuit of brood in te doen. De opdruk mag kleurrijk en vrolijk zijn. Dus hup, op naar rommelmarkten om je favoriete vondsten te scoren!
Tweedehands vondsten mogen niet ontbreken in een retro keuken

Houtwerk past goed bij de retro look in de keuken

Van de accessoires die je kwijt kunt in de retro keuken gaan we nu naar het grotere geschut: de gehele aankleding van de ruimte. Want wie écht voor de retro look in de keuken wil gaan, doet er het best aan om te kiezen voor een verbouwing.

Zo past houtwerk perfect bij deze look, maar is de kans groot dat dit nu nog niet in je keuken te vinden is. We hebben het namelijk niet alleen over de eettafel en de stoelen, maar net zo goed over de keukenkastjes en misschien wel de kast waar het servies in staat. Zo’n diepe, warme kleur hout: dat is waar het hier om gaat!
Kies voor meer houtwerk voor karakter in de keuken

De ultieme eyecatcher: de retro koelkast

Waar we het eerder hadden over de wat algemenere items die passen bij de retro look in de keuken, is er ook één ultiem item te vinden voor deze ruimte: de koelkast! Als je het er voor over hebt om een beetje te investeren in de ruimte, dan kun je dit toch wel het best doen met zo’n koelkast. Dit biedt ook de ideale oplossing als je niet de hele keuken wilt verbouwen, maar gewoon een kleine retro touch wilt verwezenlijken.

Om welk model het gaat? Grote kans dat we ‘m allemaal wel eens gezien hebben: zo’n typische old school Amerikaanse koelkast. Groots van formaat, en in een opvallende kleur. Of je nu gaat voor rood, blauw of groen: dat is uiteraard aan jou. Het is in ieder geval helemaal anders dan de witte variant die je nu waarschijnlijk in huis hebt staan. Yes!
Ga voor een retro look in de keuken!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply