Hoe mooi we ons interieur ook inrichten, op een gegeven moment zijn onze ogen gewend geraakt aan de omgeving: we zien dan even niet meer dat we er zo ons best voor hebben gedaan. En dat is zonde! Hoe je dit voorkomt? Door de accessoires in je woning af te wisselen – zorg dat er steeds weer iets nieuws is om naar te kijken.

Verschillende kussenslopen voor de bank

De bank is toch wel de plek in huis waar je een groot deel van de tijd op doorbrengt. En waar het natuurlijk te veel moeite is om regelmatig van bank te veranderen, kun je er wel voor gaan om de accessoires hier af te wisselen.

Daarmee doelen we vooral op de kussenslopen die er in de bank te vinden zijn. Plaats bijvoorbeeld drie kussentjes op de bank, waarbij je afwisselt met het dubbele aantal kussenslopen. Zo heb je iedere week of maand een nieuw aanzicht! Patronen en kleuren: door voor uiteenlopende ontwerpen te kiezen, blijft de hoek je opvallen.
Ga voor vernieuwing: deze accessoires in huis wissel je eenvoudig af

Wissel af met vazen

Een ander idee voor accessoires afwisselen is met vazen of bloempotten: ook hier zijn namelijk een heleboel varianten van te vinden. Maar wie altijd dezelfde vaas op tafel heeft staan, vergeet hier na verloop van tijd naar te kijken. En dat terwijl vazen leuke accessoires voor in huis zijn!

Ga bijvoorbeeld de ene keer voor een grote vaas op tafel en de andere keer voor meerdere kleine vazen. Of ga de ene keer voor een glazen vaas en kies daarna voor een vaas van keramiek. Om maar wat voorbeelden te noemen! Iedere keer dat je een bos bloemen in huis haalt, wissel je deze mooie accessoires voor in huis af.

Meerdere lampenkappen in huis

Dit idee vergt misschien net wat meer van je tijd, maar zou je bijvoorbeeld wat minder vaak uit kunnen voeren: het verwisselen van de lampenkappen in huis! Als je dit eens per half jaar of jaar doet, is het verschil al merkbaar.

Niemand verwacht namelijk andere lampen in huis – dit is iets wat maar al te vaak wordt vergeten of overgeslagen. Des te meer reden voor jou om dit juist wél te doen.
Nooit een saaie look in huis? Wissel accessoires af!

Steeds weer verse bloemen

Ook bloemen kunnen prima dienen als accessoires in huis! Daarbij kun je gewoon de natuur het werk laten doen: zodra de bloemen verwelken, is het tijd om een nieuwe bos in huis te halen. Probeer hierbij dan ook niet steeds te gaan voor een bos met dezelfde look, maar wissel af!

Bloemen zijn er namelijk in allerlei vormen en kleuren te vinden – kijk eens verder dan de gewone soorten. Zorg voor unieke en afwisselende kleurenthema’s: dat doet al een hoop voor de look en feel in een vaas.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply