Er zijn verschillende accessoires te bedenken voor in het interieur. Een van onze favorieten? Dat zijn gedroogde bloemen in huis! Ze staan werkelijk waar altijd, omdat ze passen bij iedere interieurstijl. En dat maakt ze zo veelzijdig. En wat natuurlijk ook een voordeel is? Dat ze lekker lang meegaan – dat is wel anders dan bij een gewone bos bloemen. In deze blog delen we verschillende ideeën met je: kijk mee en ontdek.

Een subtiel detail

We pakken het allereerst klein aan: ga voor gedroogde bloemetjes als subtiel detail in het interieur. Zo spelen ze niet de hoofdrol, maar trekken ze toch zeker de aandacht. Een ideale middenweg dus eigenlijk! Op deze manier kun je ze dan ook op verschillende plekken in huis terug laten komen – zoals in de woonkamer, slaapkamer of op het toilet. Om maar wat voorbeelden te noemen.

En waar je de bloemen gedroogd dan kwijt kunt in deze ruimtes? Dat is aan jou om te bepalen! Hang ze bijvoorbeeld aan de muur met een mooi stukje tape: dat kan overal. Ook kan je ze in een klein vaasje steken en als detail op een kastje of schouw plaatsen. Of leg ze gewoon neer op een plankje aan de muur, dat is ook zeker een optie.
Gedroogde bloemen in huis: waarom we daar zo van houden

Een grote bos

Pak je het liever groots aan? Ook dat is een idee! Ga in dat geval voor gedroogde bloemen in een grote bos in huis. Daarbij denken we al snel aan gedroogde bloemen in een vaas. Geef deze een fraaie plek, op de eettafel of het nachtkastje bijvoorbeeld. Zo kun je er niet omheen. De bloemen staan zo in het middelpunt van de aandacht – zoals precies de bedoeling is.

Een grote hoeveelheid aan deze bloemen kun je ook terug laten komen in een gedroogde bloemenkrans. Prachtig aan de deur, bijvoorbeeld de voordeur. Zo is het nog eens een feest om thuis te komen iedere dag! Ook in de decembermaand is het een idee om een kerstkrans met gedroogde bloemen te maken: wat een plezier voor het oog.
Mooi: speel met kleurrijke bloemen in je interieur

Een mix aan kleuren

Ten slotte is het zaak om stil te staan bij de look en feel van de gedroogde bloemen. Zo zijn we dol op een creatie bestaande uit een mix aan kleuren. Dat staat vrolijk en valt op! Je kunt het natuurlijk basic houden door voor één tint te kiezen, maar juist die mix maakt de look zo veelzijdig.

Ga dus voor een grote bos gedroogde bloemen in meerdere kleuren. Een ander idee? Ga voor gedroogde bloemen in glas, waarbij je speelt met de kleuren. Een accessoire in huis dat jarenlang meegaat!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply