Een trap is meer dan alleen een hulpmiddel om naar een andere verdieping te lopen. Het is echt een onderdeel van je interieur! Geef de trap in je woning daarom eens een flinke make-over. Schakel een specialist in die het geheel een frisse, nieuwe uitstraling geeft. Wij zetten een paar ideeën voor je op een rij.

Traprenovatie op maat

We beginnen met de grootste aanpak: een complete traprenovatie. Dit is aan te raden als de oude trap helemaal aan vervanging toe is of wanneer je gewoon op zoek bent naar een hele nieuwe look. Bij een traprenovatie op maat wordt er echt gekeken naar jouw wensen en situatie. De treden, trapwangen en stootborden worden voorzien van een slijtvaste laag. Hierdoor gaat het lang mee en is het eenvoudig te onderhouden. Iedere trap wordt op maat gemaakt en professioneel gemonteerd.

Nieuwe stootborden

Je kunt er ook voor kiezen om maar een paar elementen van de trap te vernieuwen. Denk bijvoorbeeld aan de stootborden. Als alleen dit onderdeel van de trap is versleten, laat je enkel hier een nieuwe beschermende laag aanbrengen. Het is ook mogelijk om stootborden te vervangen of om ze toe te voegen aan een open trap.

Nieuwe trapbekleding

Nieuwe trapbekleding

Op het gebied van trapbekleding is er van alles mogelijk. Van een moderne look tot extra sfeer met een zacht tapijt. Het maakt niet uit of jouw trap open, dicht, recht of draaiend is. Een professionele stoffeerder weet overal raad mee! Twijfel je nog over de kleur of het exacte materiaal van de trapbekleding? Laat je dan zeker adviseren – online of in een showroom.

Trap met LED verlichting

LED verlichting bij de trap wordt steeds populairder. Dat is niet zo gek! Door deze verlichting oogt het geheel namelijk erg sfeervol én is het een stuk veiliger. Je kunt ’s avonds veel duidelijker alle treden zien. Kies ervoor om LED verlichting in de trap te laten monteren of plaats de lampen in de trapwangen/muur.

Veilig met antislip

Vind je veiligheid een belangrijk aandachtspunt? Kijk dan ook naar de mogelijkheden wat betreft antislip. Bij een gladde trap kan het erg fijn zijn om een antislip laag of strip toe te voegen. Dit hoeft tegenwoordig gelukkig niet ten koste te gaan van de moderne uitstraling.

Bijpassende trapleuning

De trapleuning is zowel functioneel als decoratief. Zorg ervoor dat de stijl aansluit bij het uiterlijk van je nieuwe trap. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van dezelfde kleuren en/of materialen. Door een oude leuning te vervangen, creëer je weer een hele frisse look!

Share.

About Author

Leave A Reply