R16Heb je neutraal gekleurde meubelen en rustige muren? Dan kun je heel gemakkelijk je hele kamer een nieuwe look geven met woonaccessoires. Je moet wel al je huidige accessoires de deur uitdoen (nou ja, verplaats ze even naar zolder of naar de schuur) om echt een knal effect te krijgen.

Alles vervangen voor weinig geld
Als je kiest voor nu momenteel zo trendy vergrijsde zeetinten kun je heel veel combineren en dure en (heel) goedkope accessoires straffeloos mengen. Door de kleuren past het altijd bij elkaar. Kies voor stevige robuuste vormen, niet voor kleine frummeltjes. Als je een paar mooie tafellampen neerzet en op de bank zorgt voor grote kussens in de goede kleur en stof, heb je al een basis. De kussenhoezen kun je gemakkelijk zelf maken en van dezelfde stof maak een een mooie woondeken.

Wanddecoratie en geschilderd hout
Maak grote panelen, bekleed met stof in de juiste tinten en hang die op als wanddecoratie. Natuurlijk kun je ook zoeken naar mooie kunst of reproducties als je er wat meer geld voor over hebt. Al je decoratie in de ‘verkeerde’ kleuren heb je verwijderd en daardoor ontstaat er bijna letterlijk een oceaan van rust. Ga shoppen in woonwinkels en kijk alleen naar vorm en kleur. Kijk ook naar voordelige blank houten spullen, zoals een krukje, dienblad of kastje en koop (kalk)verf in de juist tinten.

Maak het af met takken en kunstbloemen
Met een paar wel geplaatste takken in een reuzenvaas maak je het interieur stijlvol af. Om het zachte kleurpalet extra te accentueren voeg je een enkele decoratie toe in een totaal andere kleur, bijvoorbeeld mosterd geel, oranje of fuchsia. Dit kan bijvoorbeeld een vaasje zijn of een beeldje. Je zult versteld staan van het resultaat van deze make over!

Share.

About Author

Leave A Reply