Is jouw keuken wel toe aan een nieuwe look? Geef de ruimte een make-over! Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een goede pot verf en een middagje vrij. En vergeet natuurlijk niet om een paar kwasten, verfrollers, afplaktape en afdekfolie te kopen. Daarna is het tijd om aan de slag te gaan. Kijk zeker even naar de onderstaande voorbeelden voor wat inspiratie. Welke kleur kies jij?

Roze muur in de keuken

Een zoete roze kleur is natuurlijk geweldig voor een prinsessenkamer, maar je kunt het op veel meer manieren gebruiken! Ben jij niet bang om deze uitdaging aan te gaan? Geef dan de wand in jouw keuken eens een likje roze verf. Sigma muurverf in de kleur ‘rozet’ is hier perfect voor. Het is een opvallende tint, maar door de matte finish oogt het niet kitsch. Er zijn daarnaast nog meer soorten en kleuren Sigma verf die geschikt zijn voor in de keuken.

Donkergroene wand in de keuken

Donkergroen is een echte trend-kleur. Het wordt al vaak gebruikt in de woonkamer, maar nog te weinig in de keuken. De bovenstaande afbeelding is het bewijs dat het er juist heel mooi uitziet! Je kunt het tof combineren met een lichte keuken en verschillende kamerplanten.

Keuken met petrolblauwe muur

Petrolblauw valt onder de populaire verfkleuren. Hierbij is het ook een kwestie van ‘gewoon doen’. Deze diepe tint gaat goed samen met allerlei woonstijlen. Van een landelijke houten keuken tot een heel modern design.

Woonkeuken met zwarte muren

Een stoere woonkeuken maak je helemaal compleet met een donkere kleur op de wand. Zwart is een gewaagde, maar hele stijlvolle keuze. Zorg er alleen wel voor dat er genoeg daglicht de keuken binnenkomt. Anders voelt het al snel klein en zwaar aan. Hang daarnaast genoeg lampen aan het plafond en kies voor inbouwspots in de keukenkastjes. Zo zit je ’s avonds niet in een donker en duister gat.

Houten keuken met zeegroene kastjes

Met de juiste verf is het ook mogelijk om de (houten) keukenkastjes een nieuwe look te geven. Bekijk van tevoren van welk materiaal jouw keuken is gemaakt en welke verf hiervoor geschikt is. Daarna kun je kiezen welke kleur je het meeste aanspreekt. Zeegroen is bijvoorbeeld een hele mooie optie!

Taupe kleurige keukenkastjes

Iets minder kleurrijk, maar nog steeds een duidelijke verandering. Geef de onderste kastjes een taupe kleur in plaats van helder wit. Dit zorgt al voor een hele andere sfeer in de keuken.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply