Laminaat vloeren zijn ontzettend populair. Dat is ook niet zo gek, aangezien het veel sfeer aan je woning kan geven! De laatste jaren zie je dat de gladde harde vloeren het tapijt massaal vervangen. Laminaat is namelijk praktisch en geschikt voor elke woonstijl!

Laminaat, wat is het eigenlijk?

We hebben er allemaal van gehoord, maar toch is er soms nog verwarring over wat laminaat nou precies is. Laminaat is simpel gezegd een plank die is opgebouwd uit meerdere lagen. De basis bestaat uit houtvezels en kunsthars als HDF of MDF. Hier bovenop wordt het patroon van het hout geprint. Zo lijkt het net een echte houten vloer! De toplaag bestaat uit een harde transparante slijtlaag. Dit kan heel vlak zijn of een reliëf hebben voor extra structuur. Alle lagen worden onder hoge druk samengeperst tot een mooi stuk laminaat.

De voordelen van laminaat

Laminaat heeft verschillende voordelen. Het is bijvoorbeeld makkelijk in onderhoud en vaak goedkoper dan een parketvloer. Er zijn ook veel varianten die je makkelijk zelf kunt leggen. Het is zelfs mogelijk om een geluiddempende onderlaag of vloerverwarming onder het laminaat te leggen! Een laminaatvloer met beschermende toplaag is daarnaast geschikt voor in een keuken. Zo kun je dezelfde vloer van de woonkamer dus doortrekken naar de woonkeuken. Dit laat de ruimte een stuk groter lijken.

Laminaat voor elke stijl

Na het lezen van alle voordelen weet je bijna zeker dat je laminaat gaat afschaffen. Top! Maar er zijn nog een aantal keuzes die je moet maken. En dit zijn eigenlijk de leukste keuzes! Er zijn namelijk ontzettend veel stijlen verkrijgbaar. Wil je bijvoorbeeld donkerbruin laminaat, een grijze look of juist een witte vloer? En ga je dan voor een strakke vloer zonder groeven of met groeven op vier zijden? Het klinkt misschien wat overweldigend, maar je moet het gewoon met je eigen ogen zien. Dan is het een stuk makkelijker kiezen! Ga bijvoorbeeld voor laminaat van parketdirect. Bij dit bedrijf is kwaliteit een belangrijk onderdeel én kun je een gratis sample aanvragen.

Breng warmte terug met een vloerkleed

Zo’n moderne of klassieke vloer mag dan wel heel mooi zijn, maar het kan ook wat kaal ogen. Breng daarom de warmte en gezelligheid terug met een vloerkleed! Het zorgt voor optimale sfeer in de zithoek. Kies een neutrale kleur wat aansluit bij het laminaat of laat het juist eruit knallen. Ook vloerkleden zijn er in allerlei stijlen en maten. Je kunt dus vast iets vinden wat bij je persoonlijke smaak past!

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply