Geel is een gave kleur om mee te werken, maar slechts weinig mensen durven dat aan. Dat komt omdat geel niet alleen erg mooi is, maar ook behoorlijk opvallend. Als je het verkeerd doet, kan geel juist storend zijn in de ruimte. Deze 8 voorbeelden laten zien dat het toepassen van geel in de slaapkamer de ruimte juist een bijzondere en heel eigen stijl kan geven!

1. Felgeel in de slaapkamer

Wanneer we bezig gaan met geel, is vooral fel geel de kleur die we het meeste schuwen. Je kunt hier namelijk de boel aardig mee verprutsen, vooral in een kleine slaapkamer. Maar zelfs mensen die niet van geel houden, moeten toegeven dat het geel in déze slaapkamer toch wel heel mooi is toegepast!

Felgeel in de slaapkamer

www.hgtv.com

2. Een geel bed

Wanneer je gaat voor een gele slaapkamer, hou je meestal je bed in de simpele houtkleur die het altijd al had. Maar wat zou het effect zin als je juist het bed geel schildert en de rest van de slaapkamer ‘basic’ houdt? We zien het hier!

Geel bed in de slaapkamer

www.designfixation.blogspot.com

3. Geel dekbed

Een leuke en simpele manier om geel in de slaapkamer te brengen is natuurlijk het kopen van gele dekbed spulletjes. Door het bed te veranderen in een ‘gele zone’ in de slaapkamer kun je lekker variëren en ook ineens besluiten dat je in een ander seizoen overstapt op een andere kleur.

Geel dekbed en kussens in de slaapkamer

www.bedding.lovetoknow.com

4. Warm geel

Bij geel denk je al snel aan lichtgeel of juist felgeel. Natuurlijk zijn er nog veel meer gele tinten mogelijk! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze slaapkamer, waar warmgeel is toegepast? Het maakt de slaapkamer extra knus en gezellig!

Knus en warm geel in de slaapkamer

www.cozycottagecute.com

5. Modern geel

De meeste mensen die geel in de slaapkamer willen, hebben een Scandinavische slaapkamer. Maar ook een moderne slaapkamer kan zonder meer in het geel worden ingericht! Deze slaapkamer is bijvoorbeeld een prachtige combinatie van de moderne woonstijl met gele tinten.

Moderne gele slaapkamer

www.runninglawyer.blogspot.com

6. Lichtgeel

Hou je van een zo licht mogelijke ruimte, dan is felgeel niet je beste kleurkeuze. Dan kies je liever voor een combinatie van lichtgeel en wit. Dit maakt de slaapkamer optisch een stuk groter en geeft er een heerlijke vrolijke en gezellige sfeer.

Vrolijke gele slaapkamer

www.hgtv.com

7. Warm okergeel

Okergeel staat op de kruising tussen geel, oranje, rood en bruin. Iedereen ziet deze kleur iets anders, maar wel zijn we het erover eens dat geel de boventoon voert. Okergeel maakt de slaapkamer warm en verwelkomend en het past heel goed in klassieke of Oosterse slaapkamers.

Warm donkergeel

www.frommoontomoon.blogspot.co.uk

8. Geel in een kleine slaapkamer

Bij een kleine slaapkamer wordt eigenlijk standaard geadviseerd om geen geel te gebruiken, omdat het snel overheersend is. Echter, deze slaapkamer bewijst dat geel helemaal geen probleem hoeft te zijn als je een mini-slaapkamertje hebt. Het toepassen van een zo licht mogelijke tint geel maakt de ruimte juist groter!

Zolderkamer in licht geel

www.bhg.com

Geel in de slaapkamer kan gewaagd zijn, maar als je weet wat je doet is geel juist heel mooi! Maak van tevoren een keus hoe je je kamer wilt inrichten. Alles draait om een juiste balans van geel met andere kleuren. De kleurcombinatie van zwart, grijstinten of wit met geel wordt het vaakst teruggezien. Geel biedt namelijk met het hele zwart-witte spectrum een prachtig complimenterend contrast. Ideaal om toe te passen in je slaapkamer dus!

Share.

About Author

Leave A Reply