In onze woningen zien we enorm vaak voorbij komen dat wit wordt gecombineerd met kleuren. Logisch natuurlijk: zo ga je aan de ene kant voor een basiskleur, en aan de andere kant voor opvallende tinten in huis. Een combinatie die perfect werkt! Maar waarom kiezen we er daarbij zo vaak voor om de muren wit te schilderen en de meubels in een kleur te kiezen? Laten we die denkwijze eens omdraaien: in deze blog zie je gekleurde muren met witte meubels. Voor een unieke look!

De witte bank met de blauwe muur

Witte meubels bij een gekleurde muur: het klinkt misschien als de normaalste zaak van de wereld, maar toch zien we een combinatie als deze maar weinig terug in onze woningen. Kijk maar eens op het beeld hieronder: een gekleurde muur met witte meubels, hoe vaak heb je dit nu eerder gezien?

Des te meer reden voor jou om dit idee over te nemen! Ga bijvoorbeeld voor een blauwe muur met daarvoor een bankstel in gebroken wit of crème. Ziet het er niet heerlijk verfrissend uit? De blauwe kleur helpt daarbij ook zeker een handje: het gaat om een zachte tint, die rust en warmte uitstraalt.
Gekleurde muren en witte meubels: een prachtige combinatie

Combineer grijs met wit

Hou je het liever wat meer basic, en vormt dit dan ook een van de redenen dat je voor witte meubels kiest? Ga dan voor de combinatie met grijs! Dat is weliswaar ook een basistint, maar tegelijkertijd nog altijd een duidelijke kleurtint. En een ander voordeel: wit en grijs staan simpelweg altijd goed, in ieder interieur. Zelfs als je gaat voor een robuust materiaal, zoals op het beeld hieronder het geval is. De beton look van de muur en de strakke uitstraling van de bank sluiten beeldschoon op elkaar aan.

Je maakt de boel daarbij compleet met accessoires in een vrolijke tint – zoals je ziet op het beeld hieronder. Groen is hierbij een optie, maar eigenlijk is er geen enkele tint die hier niet bij zou passen. Of ga bijvoorbeeld voor gekleurde kunstwerken aan de grijze muur: ook een prachtige combinatie.
Toe aan een nieuwe kleur in de woonkamer? Combineer wit met grijs!

De donkere wand met witte meubels

De laatste in de rij voor inspiratie van witte meubels in combinatie met gekleurde muren? Daarbij schetsen we een contrast: gekleurde wanden met een donkere tint bij witte meubelstukken. Het lijkt misschien een wat gewaagde stap, maar het resultaat mag er meer dan zijn. Het spelen met contrasten voegt een sterk karakter toe aan je woning!

En dat is natuurlijk precies wat je graag wilt zien in huis: persoonlijkheid en karakter. Vandaar dan ook deze aanmoediging om gewoon uit te pakken met de tinten in je woning – kies niet voor een witte muur omdat iedereen dit al doet, maar ga voor een vrolijke tint als dat beter bij jou past. Draai die kleuren lekker om!
Mooi contrast: combineer een witte bank met een donkere muur

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply