Geld besparen, wie wil dat niet? Na dit artikel te lezen zul je gemakkelijk jaarlijks geld kunnen besparen in jouw huis. In dit artikel lees je een paar tips om geld te kunnen besparen.

Besparen op stroom

1. Gordijnen ophangen
Gordijnen houden de warmte goed binnen, hierdoor hoef je minder energie te gebruiken. Ook is het slim om lange en dikke gordijnen op te hangen bij voor- en achterdeuren, hierdoor blijft eventuele vocht ook goed buiten. Let wel op dat de gordijnen niet in zijn geheel over de verwarming hangen, anders komt wellicht de warmte niet goed naar binnen

2. Leg tochtstrips aan.
Er wordt vaak veel warmte verloren langs kieren van deuren en ramen. Door tochtstrips te plaatsen kun je dit voorkomen. Over de kosten hoef je geen zorgen te maken, want tochtstrips zijn niet duur.

3. Zet de verwarmingen uit voor vertrek
Probeer wanneer je de deur uit gaat, altijd de verwarming uit te doen. Dit bespaart je aanzienlijk veel energie, en dus ook veel geld. Wil je niet koud thuiskomen? Installeer dan thermostatische radiatorkranen. Dan kun je de temperatuur van elke ruimte apart instellen.

4. Vergelijk energieprijzen
Door energieprijzen te vergelijken, kun je een enorm geldbedrag besparen. Je kunt gemakkelijk online energieprijzen vergelijken van gas en elektra.

Besparen op water

1. Gebruik het koude water voor het douchen
Wanneer je gaat douchen, zet een emmer in de douche. Zo vang je het koude water op voordat het is opgewarmd. Gebruik dit water later om mee door te spoelen.

2. Douche niet te lang
Langer dan 5 minuten douchen is niet nodig. Wanneer je schoon bent, ben je schoon. Door niet te lang te douchen kun je erg veel water en dus ook veel geld besparen.

3. Douche in plaats van een bad te nemen.
Wanneer je in plaats van een bad een douche neemt, bespaar je per keer al snel 60 liter water. Je bespaart dus per jaar al snel duizenden liters water.

4. Draai bij het douchen de kraan dicht bij het inzepen
Draai wanneer je shampoo in je haar doet, de kraan dicht. Ook wanneer je je inzeept kun je beter de kraan dichtdraaien. Op deze manier bespaar je over tijd veel water.

5. Vervang oude douchekoppen en kranen met nieuwe modernere varianten.
Moderne, milieuvriendelijke douchekoppen en kranen, kunnen je al snel 30% water besparen.

6. Draai geen vaat tenzij de vaatwasser vol is.
Dit bespaart je niet alleen veel water, maar ook veel energie. Heb jij nog aanvullende tips? 

Laat het ons weten! 

Share.

About Author

Leave A Reply