Een tijd lang was het een van de grootste interieur trends: het in huis halen van de perfecte Pinterest-waardige look. Alles strak en immer netjes. Ook vandaag de dag zien we dit nog vaak terugkomen. Mooi is het natuurlijk ook. Maar tegelijkertijd komen steeds meer mensen tot de conclusie dat zo’n interieur eigenlijk onhaalbaar is. Een beetje chaos mag best! En als het ook nog om georganiseerde chaos gaat, is er eigenlijk niets op aan te merken. Hoe je dat creëert, lees je in deze blog!

Variëren doet wonderen

We hebben al snel de neiging om items in huis te halen die op elkaar aansluiten – zeker als het gaat om een set. Om zo de rust te bewaren, de uitstraling neutraal te houden. Maar tegelijkertijd haalt het de speelsheid uit je huis weg. En dat is zonde!

Denk aan de stoelen rondom de eettafel: die set met precies dezelfde stoelen, raak je er nu nooit op uitgekeken? Wij worden behoorlijk vrolijk van het idee om verschillende stoelen rond die tafel te zetten – dat geeft het meteen een heel andere vibe. Een houten stoel, een kuipstoel en een stoel met lederen bekleding, om maar wat te noemen. Lekker vrolijk!
Variatie is the key: mix en match in je interieur

Durf kleur te gebruiken

Wat ook bijdraagt aan het creëren van een georganiseerde chaos is de inzet van kleur. Waar we volgens die Pinterest-waardige interieurstijl bijvoorbeeld alleen de kleur wit op onze muur kwijt kunnen, is er natuurlijk ook de optie om dit eens helemaal anders te doen. Geef die wand eens een vrolijke tint! Groen, blauw of rood: pak gerust uit. En als je voor de wat zachtere kleurtonen gaat binnen deze tinten, houd je nog altijd de rust in stand.

Het gebruik van kleur komt ook terug in de meubelstukken. De grijze bank, het witkleurige televisiemeubel en de zandkleurige gordijnen: allemaal voorbeelden van standaardkleuren die we heel vaak terug zien komen. En die zijn natuurlijk altijd goed – maar ook wel heel gewoontjes. Voor wat meer levendigheid in huis kies je liever andere tinten!
Durf kleur te gebruiken in je interieur voor een georganiseerde chaos

Net niet recht

Wat we soms ook nodig lijken te vinden: dat alles precies recht en in verhouding tot elkaar ligt. Op de eettafel bijvoorbeeld, of wat betreft de accessoires bovenop een kastje. Of wat dacht je van die stapel met tijdschriften? Het haalt de perfectionist in ons naar boven. Maar ook hier is het eigenlijk helemaal niet nodig! Durf dit beeld van de perfecte styling meer los te laten.

Want zeg nu eerlijk: ziet een gedekte tafel waar je hier en daar wat bestek scheef ziet liggen er ook niet plezierig uit? Zeker als de tafel gezellig is versierd – met bijvoorbeeld kaarsen en feestelijke servetten. Dat maakt de sfeer aan tafel meteen een stuk meer informeel. Twee vliegen in één klap!
Georganiseerde chaos in huis? Ga voor net niet recht

Niet alles achter slot en grendel

Ben je iemand die het liefst alle spullen in kasten bewaart? Zodra bijvoorbeeld je kids klaar zijn met spelen, stop je alles meteen weg. Tot op zekere hoogte is dit natuurlijk een slim plan – anders wordt het immers een bende in je woning. Maar je mag heus wel eens iets laten rondslingeren.

Grote kans namelijk dat je kinderen het speelgoed de volgende dag meteen weer tevoorschijn toveren. Dus wat maakt het dan eigenlijk uit om het een nachtje te laten liggen? Meteen weer een zorg minder aan je hoofd.
Georganiseerde chaos creëren in huis

Georganiseerde chaos: houd het levendig

Wie georganiseerde chaos durft toe te staan in huis, zorgt ervoor dat de woning leeft. En dat mag best! Je woont er immers – het is geen museum. Nu hoef je je ook nog eens minder zorgen te maken als je eens geen tijd hebt om direct alles op te ruimen en bij te houden. En dat voelt goed! Geef je over aan de speelse look!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply