76744474

Je bent iemand die zorg en aandacht besteedt aan het inrichten van je huis. Dat betekent dat je de inrichting van je huis, de meubels, gordijnen en vloerbedekking, precies op elkaar hebt afgestemd. Vormen en kleuren kloppen bij elkaar. Vergeet niet om ook aandacht te besteden aan de geur.

Horen, zien en ruiken
Veel van de informatie die wij binnenkrijgen komt via auditieve en visuele kanalen. Televisie, computer en smartphone lijken vooral het visuele aspect alleen maar te onderstrepen. Toch beschikken we over meer zintuigen die net zo krachtig zijn. Door het accent op het visuele en auditieve komt informatie via de andere zintuigen bijna ongemerkt binnen. Een van de belangrijkste: de reuk.

Het belang van geuren
In prehistorische tijden was de geur voor mensen een erg belangrijk zintuig, dat waarschuwde tegen gevaren en wees op mogelijk voedsel. Gevaarlijke geuren zorgden voor een onbehaaglijk gevoel, plekken met zo’n geur dienden vermeden te worden. Hoewel minder actueel, het waarschuwingssysteem bestaat nog steeds. Reden genoeg, om in je huis te zorgen voor de juiste geuren. Geuren waarbij je je prettig en veilig voelt.

Vermijden van foute geuren491916503
Op de eerste plaats betekent dit dat foute geuren uitgebannen moeten worden. Met simpele en voor de hand liggende maatregelen kun je heel wat bereiken:

  • Ventileer voldoende, zodat vocht en schimmel geen kans krijgen.
  • Zorg bij het bereiden van voedsel ervoor, dat kookgeurtjes via de afzuigkap weg kunnen.

Toevoegen van goede geuren
Door op de juiste plaats en in de juiste dosering geuren toe te voegen, kun je de sfeer veiliger en prettiger maken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Luchtverfrissers die regelmatig een wolkje frisse geur in huis verspreiden.
  • Geurkaarsen.
  • Geurige bossen bloemen.
  • Geurbranders met etherische oliën.
Share.

About Author

Leave A Reply