De koudere dagen van het jaar zijn weer aangebroken. Of je er nu van houdt of niet: het is hoe dan ook fijn om het gezellig te maken in huis. Zo kom je deze dagen prima door. En hóe maak je het extra gezellig in huis op de donkere dagen? In deze blog ontdek je onze tips!

Kaarsjes

De meest voor de hand liggende tip is natuurlijk: steek de kaarsjes aan! Hoewel je dit misschien het hele jaar door wel doet, kun je hier in de herfst en winter nog veel meer mee uitpakken. Steek bijvoorbeeld niet alleen eenvoudige waxinelichtjes aan, maar ga ook voor gezellige dinerkaarsen op tafel. Of haal bijzondere theelichthouders in huis – een beetje glitter en glam mag uiteraard wel in deze tijd!
Maak het gezellig in huis met kaarsenBron afbeelding

Accessoires op de bank

De kans is groot dat je al een aantal kussentjes en andere accessoires op je bank hebt liggen. Maar in de herfst en winter kan dat allemaal nét even in een andere stijl. Zo zijn warme plaids niet te missen op de bank – kruip er gezellig onder als je voor de tv zit. Gebruik je het dekentje even niet? Als je ‘m netjes opvouwt en over de hoek van de bank drapeert, ziet dit er beeldschoon uit. Of koop een metalen mand – helemaal trendy – die je naast de bank plaatst. Daar kun je de spulletjes mooi in opbergen!

Daarnaast kun je gaan voor extra kussens op de bank. Heb je er al grote kussens liggen? Ga dan voor nog een paar kleine varianten. Of andersom natuurlijk! Het liefst hebben deze kussens een sloop in warme kleuren als dieprood of donkergroen. Zo passen ze meteen bij het kerstfeest! Maar ook metallic kleuren doen het goed. Dat wordt nog een gezellige boel op je bank!
Plaids en kussens op de bank: je hebt er nooit genoeg!Bron afbeelding

Krans aan de deur

Wil je dat je huis bij de binnenkomst al meteen een cosy uitstraling heeft? Dat kan met de krans aan de deur! Je kunt hier een DIY van maken, maar als je daar geen zin in hebt, zijn kransen tegenwoordig ook gewoon in de winkels te vinden. Het is maar net wat je voorkeur heeft!

En dan is er nog de keus uit de verschillende soorten kransen. Dennenappels, takken met dennennaalden of glanzende kralen: het ziet er allemaal beeldschoon uit. Wat je dan ook kunt doen, is deze items combineren. Maar als je het liever wat meer minimalistisch houdt, dan kun je het best kiezen uit één van deze decoraties. Het ziet er hoe dan ook prachtig uit op je deur! Een waar warm welkom.
Een krans op de deur in de koudere maanden van het jaarBron afbeelding

Creaties van je kinderen

Je maakt het ook gezellig in huis met kunstwerken van de kids! Hoewel ze natuurlijk het hele jaar door tekeningen en knutselwerkjes maken, kun je deze in de wintermaanden een extra mooie plek in huis geven. Kies bijvoorbeeld een stukje muur uit om tekeningen aan op te hangen. Of richt een hoekje op de tafel in om hun werkjes op uit te stallen. Een heel persoonlijke decoratie!

Een idee is om hierbij voor een thema te gaan: vraag je kinderen om bijvoorbeeld een wintertekening te maken. Zo sluiten de creaties goed op elkaar aan. Dat maakt de look helemaal compleet!
Maak het gezellig in huis met de creaties van je kids aan de muurBron afbeelding

Maak het gezellig in huis: een kleine moeite

Met maar weinig moeite tover je je woning om in een super warme plek. En dat kun je natuurlijk wel gebruiken in deze tijd van het jaar. Wie het extra gezellig in huis maakt, kan meer genieten van de winterse maanden. En komt elke dag weer helemaal fijn thuis!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply