Een tafel is een belangrijk onderdeel van de eetkamer of woonkeuken. Het is daarom belangrijk dat het een gezellige uitstraling heeft. Creëer meer sfeer door gebruik te maken van mooie decoratie. Er zijn veel verschillende mogelijkheden!

Fleurige bloemen

Verse bloemen zijn altijd een goed idee. Het geeft meer kleur aan de ruimte en het brengt een gezellige sfeer in de eetkamer. Zet een groot boeket in een vaas of kies voor een creatieve optie. Meerdere glazen flesjes met 1 bloem erin staat bijvoorbeeld ook heel leuk. Pas de stijl aan op de rest van je interieur.

Stijlvol tafelkleed

Met een tafelkleed kun je een dure eettafel op een stijlvolle manier beschermen. Vind je het jammer om de tafel hieronder te verstoppen? Dan kun je kiezen voor een doorzichtig tafelzeil. Deze kun je tijdens het eten op tafel leggen. Er zijn natuurlijk ook mooie tafelzeilen met een originele print of opvallende kleur. Grafische patronen en felle kleuren zijn op dit moment erg populair. Het geeft een speelse touch aan de kamer.

Stijlvol tafelkleed

Linnen placemats

Een linnen placemat heeft een landelijke en knusse uitstraling. Dit maakt het gezellige decoratie voor op de eettafel. Het staat geweldig bij een robuuste houten tafel of juist bij een moderne eetkamer voor een verrassend contrast. Leg de placemats neer als er vrienden komen dineren of maak er zelf dagelijks gebruik van.

Romantische kaarsen

Met een paar kaarsen haal je de romantiek in huis. Zet een aantal stompkaarsen op een chic dienblad of koop een kleurrijke druipkaars. Heb je kleine kinderen in huis of vind je het simpelweg niet fijn om echte kaarsen aan te steken? Koop dan waxinelichtjes of kaarsen op batterij. Er zijn zelfs neppe kaarsjes met een bewegende vlam.

Tafeldecoratie

Moderne fruitschaal

We weten allemaal dat fruit erg gezond is. Toch vergeten we nog regelmatig om 2 stuks per dag te eten. Help jezelf eraan herinneren door de fruitschaal op de eettafel te zetten. Koop een fruitschaal met een modern design of van een bijzonder materiaal zodat het ook decoratief is. Hoe meer vers fruit erop ligt, hoe mooier het eruit ziet.

Seizoensdecoratie

Het is ook tof om alle decoratie aan te passen op het seizoen. In de herfst kun je schalen met kastanjes op tafel zetten. In de lente kun je uitpakken met frisse kleuren en bloembollen. Door deze afwisseling blijft het altijd interessant om te zien. Het is daarnaast erg leuk om deze seizoensdecoratie zelf in elkaar te knutselen.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply