Nu de wintermaanden zijn aangebroken, ook wel de meest depressieve maanden van het jaar genoemd, kun je natuurlijk wel een beetje extra gezelligheid gebruiken! Alles om ervoor te zorgen dat jij de winter comfortabel doorkomt. Dat begint bij je eigen woning! Deze interieur accessoires brengen gezelligheid in huis: ontdek ze allemaal.

Overal kaarsen

Kaarsen zijn wat ons betreft misschien wel de belangrijkste sfeermakers in huis. Hoewel je ze natuurlijk het hele jaar door kwijt kunt in je woning, zijn ze in de wintermaanden echt essentieel. Wist je namelijk dat kaarsen ook daadwerkelijk warmte afgeven? Dat betekent dus dat je eventueel zelfs de verwarming wat zachter kunt zetten – mits je woning goed gevuld is met kaarsen!

Van waxinelichtjes in kleine potjes tot statige dinerkaarsen op de eettafel: het liefst nemen we ze allemaal in huis. Het kan niet gek genoeg! Door te gaan voor potjes of houders in dezelfde tint zorg je dat alles mooi bij elkaar past – dat brengt rust voor het oog. Of wat dacht je van kaarsen in dezelfde kleur? Je kunt natuurlijk voor de klassieke roomwitte variant gaan, maar kaarsen zijn er vandaag de dag in vrijwel alle kleuren van de regenboog te vinden. Uitpakken maar – liefst met bijvoorbeeld dieprood of donkerblauw, perfect passend bij de winter.
Haal kaarsen in je woning voor gezelligheid in huis

Een lading aan plaids en kussens

Lig jij tijdens de wintermaanden het liefst zoveel mogelijk onder de dekens? Creëer dan een bedsituatie op de bank in de woonkamer: met een lading aan kussens en plaids. Dit ziet er enorm gezellig uit en zorgt ook nog eens voor het nodige comfort. Oppassen maar: je wilt waarschijnlijk nooit meer van die bank afkomen!

Wat betreft de styling kun je hier behoorlijk speels te werk gaan: verschillende kleuren en patronen bij elkaar, het mag allemaal. Dit zorgt voor een bont gezelschap! Om de winterse sfeer er helemaal in te houden, ga je bijvoorbeeld voor kussenslopen van gebreid wol of pak je uit met winterse prints.
Plaids en kussens op de bank: je hebt er nooit genoeg van in de winter!

Mooie mokken

Een van de items die je tijdens de wintermaanden het vaakst in je handen hebt in huis? De mok! En wat daarin zit? Warme chocolademelk natuurlijk. Of een lekkere kop thee. Om dit genietmomentje extra aangenaam te maken, kun je kiezen voor een mooie mok! Zeker als je gaat voor een set vormt dit een prachtige toevoeging aan de eettafel of bijzettafel. Het zijn immers de details die het doen voor gezelligheid in huis!

Verruil die eenvoudige, nietszeggende mok voor een variant waar je warm van wordt. Daarbij speelt de grootte van de beker een rol: hoe groter, hoe beter! Zo kun je er immers nog meer van je winterdrank in kwijt. Ook is de kleur van belang: porselein met een opvallende kleur heeft meer karakter dan het standaard witte porselein. Of ga voor een gezellige print op je mok – helemaal uniek!
Een gezellige mok voor chocolademelk of thee

Groene toevoeging: dennentakken

Hoewel het kerstfeest dan misschien voorbij is, doen dennentakken het nog altijd goed in huis. Het is uiteraard begrijpelijk dat je geen hele boom meer wilt hebben staan, maar een subtiel takje hier of daar ziet er enorm elegant en warm uit. Zeker als je er ook een tak met donkerrode besjes bij combineert. Echt winters!

Denk bijvoorbeeld aan takken aan de deur: meteen een warm welkom als je thuis komt! Ook in een vaas ziet dit er beeldschoon uit, perfect om te plaatsen op bijvoorbeeld de eettafel of de schouw. Een prachtige groene toevoeging aan je interieur in de winterse maanden!
Gezelligheid in huis met de dennentak als decoratie

Op en top warmte en gezelligheid in huis

Met deze mooie interieur accessoires maak je het al snel heel warm in je woning. Ideaal om de wintermaanden door te komen, met gezelligheid in huis ten top! Zo is die winter plotseling helemaal niet meer zo erg.

Nog meer lezen over gezelligheid in huis: 5 tips voor een winterproof interieur!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply