We durven wel te stellen dat het een van onze meest favoriete materialen in huis is: glas! Het materiaal is multi-inzetbaar, creëert het gevoel van meer ruimte én maakt licht. Ideale eigenschappen! Hoe je zorgt voor meer glas in huis op originele wijze? Lees snel verder.

De tafel: klein of groot

Laten we klein beginnen, bij de tafel van glas. Natuurlijk heb je dit al wel eens eerder voorbij zien komen, maar het blijft het geval dat je in de meeste huizen tafels van hout tegenkomt. Is het niet eens tijd voor iets anders? Yes – pak uit met glas.

Van de eettafel tot de bijzettafel: glas leent zich eigenlijk voor alle varianten. Ook de salontafel is een mooie optie! Het is maar net wat jij het meest chique vindt staan. Misschien bevalt het wel zó goed, dat binnen een mum van tijd alle tafels in huis van glas zijn!
De glazen tafel: een eyecatcher in huis

Spiegels op onverwachte plekken

Uiteraard: er is waarschijnlijk vrijwel geen enkel interieur waarin geen spiegel te vinden is. Maar in de meeste gevallen worden spiegels alleen gebruikt voor praktische doeleinden. Om je look in te bekijken in de slaapkamer, of om je make-up bij op te doen in de badkamer. Niets mis mee, maar je kunt veel meer met spiegels!

Zo brengen spiegels het grote voordeel met zich mee dat ze ruimtes optisch groter doen lijken. Met spiegels lijkt het immers zo te zijn dat een ruimte langer doorloopt dan in werkelijkheid het geval is; en dat pakt voordelig uit. Hang die spiegels dus op meerdere plekken op. Denk aan de hal, en ook de woonkamer. Lekker groot aan de muur, boven de schouw bijvoorbeeld! Als je voor een ronde spiegel gaat, volg je daarbij ook nog eens volledig de laatste trends.
Meer spiegels in huis: zo zorg je voor het gevoel van meer ruimte

De trapleuning van glas

De kans is groot dat je maar weinig aandacht besteedt aan dit item in je interieur: de trap. Zonde, eigenlijk! Want je bent er toch dagelijks weer bij te vinden. Met glas maak je dat alles een stuk beter. Zo ga je echt voor een unieke look!

Je kunt ervoor kiezen om de traptreden van glas te maken – een stijlvol idee. Maar let er dan wel op of je dit geen eng idee vindt: opgepast bij hoogtevrees! Misschien vinden we het nog wel mooier om de trapleuningen van glas te nemen. Dat staat enorm elegant: een heuse upgrade voor je hal!
Meer glas in huis? Ga voor de trapleuning van glas: origineel!

Meer ramen in huis

Glas in huis doet ons natuurlijk ook denken aan de ramen! Onwijs essentiële elementen in een woning – lichtinval is immers van groot belang voor de uitstaling van je huis, en tevens voor je humeur. Heb je er ooit bij nagedacht om een verbouwing te ondergaan, en meer ramen in je woning te plaatsen? Het kost even wat moeite, maar het resultaat is het zeker waard.

Het is een prachtig idee om ook te denken aan meer ramen in kamers waar je dit niet zo snel zou bedenken. Let er van tevoren wel even op waar die ramen op uitkijken – om pottenkijkers te voorkomen. Al bieden gordijnen over het algemeen natuurlijk een prima oplossing. Zo zijn we dol op grote ramen in de slaapkamer. Stel je eens voor: iedere dag weer wakker worden en je blik meteen naar buiten kunnen werpen. Dat geeft echt energie!
Je kunt nooit genoeg ramen in huis hebben: meer glas in je woning

Het dak van glas

We blijven nog even hangen bij die ramen. Wat namelijk ook een prachtig idee is, is om te kiezen voor een dak van glas. Bijvoorbeeld boven de woonkamer! Dat zorgt voor een enorme hoeveelheid extra lichtinval, en is daarnaast ook een heuse sfeermaker.

Ook dit vergt wat energie: het is toch wel een heuse make-over. Maar dat kan je woning juist net dat beetje extra geven. Ga er dan ook voor, en geniet van meer glas in huis!
Een glazen dak: voor een echt uniek gevoel in je woning

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply