Kleuren maken je woning. En dat geldt net zo goed voor kleurencombinaties in je interieur! Sterker nog: die kunnen de boel echt maken of breken. Zo zijn we dol op goud en blauw bij elkaar. Klinkt eclectisch? Dat is het ook wel een beetje, maar dat kan juist prachtig zijn! Kijk maar mee in deze blog.

Aan de muur

In onderstaand voorbeeld zien we deze kleurencombinatie duidelijk terug op de muur. Dat geeft toch meteen een enorm gevoel van luxe? Blauw vormt de basis – een kleur waar je prima een groot oppervlakte mee kunt inrichten. Zeker met zo’n fraaie donkerblauwe kleur in huis.

Blauw met goud wordt hier rechtstreeks gecombineerd door gouden elementen op de muur te plaatsen. Met een enorm sierlijke uitkomst! Waar het blauw voor rust zorgt, is het goud juist enorm stralend. Blauw en goud in het interieur versterken elkaar op deze manier.

Goud en blauw in huis: een chique kleurencombinatie

Goud als klein detail

We hebben nog een voorbeeld van een goud en blauw interieur waarbij blauw het grootste oppervlakte bevat. Hier speelt het goud zelfs een nog kleinere rol – het gaat slechts om een lamp in de zithoek. Maar toch trekt dit meteen weer de aandacht! Soms kan een detail dus echt al voldoende zijn.

Je kunt ook spelen met meerdere kleuren, zoals in dit voorbeeld maar weer blijkt. Zo vormen ook roze en blauw in huis een sterke combinatie – en het goud sluit hier weer prachtig op aan. Ga voor een levendig resultaat in huis!

Blauw en goud combineren in huis

Goud in de hoofdrol

Je kunt het natuurlijk ook omdraaien: laat goud de hoofdrol spelen, door het op meerdere plekken terug te laten komen. Dit zien we hieronder. Hoewel je het blauw maar op één item ziet, komt het goud vaker terug. Dat geeft weer een heel ander resultaat!

Op deze manier ga je wat meer voor een glamour vibe – aan jou de keuze om vast te stellen wat je het mooist vindt. En ook het blauw valt hier nog zeker op: het is niet zo dat het naar de achtergrond verdwijnt. Die balans is belangrijk.

Unieke kleurencombinaties in huis

Goud en blauw in de slaapkamer

Waar de bovenstaande voorbeelden in de woonkamer zijn, kun je juist ook de slaapkamer met blauw en goud realiseren. Hoewel de kleuren hier misschien wat intens lijken, hoeft dat helemaal niet zo te zijn. Als je er goed over nadenkt, is de boel gewoon prima in balans!

En zo voorkom je eigenlijk juist dat de slaapkamer een saai karakter heeft. Ideaal als je daar een levendige look wilt! Blauw en goud combineren gebeurt hier op een krachtige wijze. Het goud komt beeldschoon naar voren in de schilderijen – zeker een manier om een tint te accentueren.

Goud en blauw in huis: een chique kleurencombinatie
Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply