Zin om een spetterende kleur toe te voegen aan je interieur? Denk dan eens aan goud in huis! Zeker als het gaat om de accessoires en de kleinere meubelstukken in je woning, is deze kleur heel geschikt. It’s time to shine bright! En nu de feestdagen eraan komen, is de tint natuurlijk helemaal toepasselijk. Ontdek in deze blog vernieuwende ideeën!

Denk je bij goud al snel aan een overdreven interieur, helemaal glitter en glam? Think again: er is veel meer mogelijk met deze wonderschone kleur. Goud is momenteel super populair, en komt ook in bijvoorbeeld de moderne interieurstijl goed tot recht! Een veelzijdige kleur, dus.

1. Goud in huis: de lamp

Bij de aanschaf van een lamp kies je misschien al snel voor basic kleurtinten als wit of grijs. Maar waarom is dat eigenlijk zo? Het kan juist een heel mooi effect geven om je lamp op te laten vallen. Zeker als het gaat om een grote plafondlamp of om een vloerlamp naast de bank. Dit geeft je kamer meteen een nieuw gezicht!
Goud in huis: de lampBron afbeelding

2. Kussens op de bank

Ooit gedacht aan goud op de bank? Een echte knalkleur voor de zithoek! Wanneer de hoek bestaat uit verdere basiskleuren vormt het goud hier een prachtige toevoeging bij. Het is het mooiste om niet meteen helemaal over the top te gaan – één gouden kussen op de bank is al voldoende. De ideale afwisseling naast de andere kleuren op de bank!
Kussens op de bank in het goudBron afbeelding

3. Deurklinken

Wie niet zozeer ruimte in huis heeft voor extra spulletjes, maar toch goud wil toevoegen, kan gaan voor deurklinken in deze tint! De kans is groot dat de deurklinken in je woning momenteel maar weinig bijzonder zijn. En dat is natuurlijk zonde! Ook van dit soort praktische items in je interieur kun je namelijk iets maken. En met het goud speel je hier helemaal op in! It’s all in the details – die verdienen ook best wat aandacht.
Een bijzonder effect: gouden deurklinkenBron afbeelding

4. Placemats

Ook op de eettafel komt het goud tot recht. Hier geldt weer: maak het niet te overdreven. Goud springt in het oog, dus aan een beetje van deze tint heb je al snel genoeg. Waar wij fan van zijn? Gouden placemats! Zo steekt er nét wat van de kleur onder het bord vandaan, wat al voldoende is om de tafel te laten stralen. Elke dag weer een feestje aan tafel!
Goud in huis aan de eettafel: de placematsBron afbeelding

5. Bestek

Geen placemats in jouw woning? Wees niet getreurd: ook dan kun je goud nog altijd kwijt aan de eettafel. Denk bijvoorbeeld aan goudkleurig bestek. Een heuse topper tijdens de maaltijden! En het fijne is dat je bestek dagelijks in gebruik hebt – en er zo dus steeds weer opnieuw van geniet.
Goud aan de eettafel: het bestekBron afbeelding

6. De bijzettafel

Van accessoires gaan we weer terug naar een meubelstuk in het goud. Voor iedereen die het wat groter aan wil pakken! De gouden bijzettafel is een ware eyecatcher. Met name bij een bank in een zachte kleur geeft dit een beeldschoon speels effect. Gedurfd, maar nog altijd smaakvol. Goud is immers een trendkleur op het moment! Uitpakken mag dus heus. Zo maak je het inrichten van je woning alleen maar nóg leuker!
Opvallen met goud in huis: de bijzettafelBron afbeelding

Maak de ruimte speciaal met goud in huis

Voor welke gouden optie je ook gaat: goud in huis voegt te allen tijde iets bijzonders toe. Het is een kleur die de aandacht trekt, een kleur die sterk opvalt. Perfect dus voor de items in huis die je wilt accentueren! Ook zorgt de kleur voor gezelligheid en een feestelijke look. Wat wil je nu eigenlijk nog meer?

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply