Ben je op zoek naar meer balans en rust in je woning? Dat is altijd een goed idee! Kleur speelt hierbij een belangrijke rol. Het is hierbij dan ook belangrijk om voor een zachte kleur te kiezen die niet teveel de aandacht trekt. Zoals grijs! In deze blog laten we zien hoe beeldschoon deze kleur als basiskleur staat.

Grijs in de woonkamer

Allereerst kan een grijs interieur terugkomen in de woonkamer. Dit is een ruimte die vaak vol staat met allerlei spullen, wat al snel zorgt voor een chaotisch gevoel. Daarom is het juist in de woonkamer slim om grijs als basiskleur aan te houden. Zo zorg je er namelijk voor dat de boel overzichtelijk blijft. Je kunt daarbij meerdere items in grijs in huis halen – combineren is zeker mogelijk.

Op onderstaand beeld zie je een donkere tint grijs. Een prachtig idee: stijlvol en rustgevend. Tegelijkertijd geeft het een warme tint aan de ruimte. Maar dat is natuurlijk niet de enige optie die mogelijk is. Je kunt ook voor lichtgrijs kiezen: ook dat geeft een mooie uitstraling. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat – iets om van tevoren goed over na te denken.
Grijs als basiskleur: rustgevend en altijd goed

Grijs in de slaapkamer

De slaapkamer is toch wel de plek in huis waar je het meest tot rust komt. En daarbij helpt het om dan ook daadwerkelijk een rustgevende ruimte te creëren! Zeker iets om aandacht aan te besteden. Dat zorgt namelijk echt voor een betere nachtrust.

Een interieur met grijs laat je hier bijvoorbeeld terugkomen op de muur. Op onderstaande afbeelding is dit gedaan met een speels patroon in behang: zo voorkom je meteen dat de look en feel in de ruimte saai wordt. Ook grijs beddengoed staat mooi, of grijze nachtkastjes naast het bed. Om maar wat voorbeelden te noemen!
Grijs in de slaapkamer: altijd een goed idee

Grijs in de keuken

In de keuken is grijs misschien niet de kleur waar je als eerst aan denkt. Maar waarom eigenlijk niet? Ook hier kan de kleur prachtig tot recht komen! Kijk maar eens op onderstaand beeld: is dat geen droomkeuken? Wij zouden er zo voor tekenen!

Ook hier geldt weer: bepaal zelf of je liever voor een lichte of een donkere tint grijs kiest. Dat doet namelijk veel voor de uitstraling. En een grijs interieur met kleur: combineren kan prima! Grijs is natuurlijk niet de enige tint die je mag laten zien in je woning – het is juist de kunst om er een basiskleur van te maken. En daarnaast mag je best andere kleuren laten zien!
Grijs als basiskleur: rustgevend en altijd goed

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply