Het kan je haast niet zijn ontgaan: de planten trend die er momenteel is in de interieurwereld. Inmiddels gaat deze trend alweer best even mee – en nog altijd zijn planten in huis heel populair. En dat is niet gek! Planten brengen allerlei voordelen met zich mee. Welke voordelen dat dan precies zijn, met name bij grote planten in huis? Dat lees je in deze blog: ontdek waarom je grote planten in je woning niet mag missen!

Een gezonde atmosfeer

We beginnen met een voordeel van grote planten in huis dat van belang is voor de gezondheid. Planten reinigen de lucht in je woning! Dit maakt dan ook dat ze onmisbaar zijn in huis, zeker als je er bijvoorbeeld maar weinig aan toekomt om de ramen in huis open te zetten. Het is dan wel zo prettig om planten het werk te laten doen!

Als je de juiste planten in huis haalt, zorgen ze onder meer voor meer zuurstof in je woning. Essentieel voor de mens, uiteraard! Daarnaast kan dit zorgen voor een betere gezondheid in algemene zin. Denk aan zaken als minder hoofdpijn en een minder droge huid: dit kan simpelweg worden opgelost met grote planten in huis!
Grote planten in huis: dit zijn de voordelen

Helemaal volgens de laatste trends

Zoals we hierboven al noemden, zijn planten vandaag de dag helemaal trendy. Het is natuurlijk waarheid dat planten al decennialang in huizen worden geplaatst, maar tegenwoordig is het aantal planten dat in een gemiddelde woning voorkomt verhoogd. Ook zijn er veel meer verschillende soorten planten in de winkels te vinden.

En dat betekent natuurlijk dat je goed kunt variëren met grote planten in je interieur! Zet bijvoorbeeld verschillende grote planten neer in verschillende ruimtes in je woning. Zo maak je er echt een feest van met die planten! Ook betekent dit dat er voor iedere smaak een bijpassende plant te vinden is: of je nu gaat voor bijvoorbeeld een cactusachtige plant of juist liever een plant die meer op een boom lijkt.

Passend bij iedere woning

Grote planten passen niet alleen bij iedere smaak, maar ook bij iedere woning. Wat ons betreft is er geen accessoire zo makkelijk te mengen met de rest van het interieur als de plant. De groene kleur past al snel in ieder interieur, net als de natuurlijke uitstraling die de plant met zich meebrengt!

Of je nu een industrieel, landelijk of juist modern interieur hebt: voor ieder huis is er een variant te vinden. Geen excuus dus om geen plant in huis te halen! Uiteraard kun je zelf kiezen of je liever voor een opvallende plant gaat of juist een meer minimalistische soort – het is maar net wat het best bij je woning past.
Eyecatchers die passen in iedere woning: grote planten in huis

Multi-inzetbaar

Grote planten in huis zijn multi-inzetbaar. Hierboven noemden we eigenlijk al twee redenen: de plant zorgt voor gezondheid én is een prachtig accessoire in het huis. Maar dat is niet alles! Je kunt de plant – met name de plant in een groot formaat – goed inzetten voor praktische doeleinden in je woning.

Is het bijvoorbeeld het geval dat er een ruimte in je huis is die je graag in tweeën wilt verdelen – denk aan een grote woonkamer? Zet er een of meerdere grote planten in en je resultaat is bereikt! Zo werken grote planten in huis dus niet alleen sfeer verhogend, maar net zo goed heel functioneel! Dit is natuurlijk met name ideaal als je in een kleine woning woont, en interieur items het liefst zoveel mogelijk combineert. Twee vliegen in één klap slaan, noemen we dat!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply