Er staat een verhuizing om de hoek. Je bent waarschijnlijk al een aantal dagen tot weken bezig met het inpakken en categoriseren van dozen, kleren en meubels. Maar banken, kasten en televisiemeubels blijven vaak toch een wat ingewikkelder verhaal. Om het je net iets makkelijker te maken hebben we hier een aantal tips voor het verhuizen van grote en waardevolle spullen voor je op een rijtje gezet:

Zorg voor het juiste vervoer

Er kan altijd iets misgaan met een verhuizing, het is daarom belangrijk dat je inboedel verzekerd is tijdens de verhuizing van locatie A naar locatie B. Daarbij moet er voldoende ruimte beschikbaar zijn om de grote en waardevolle spullen veilig en op een verantwoordelijke manier te vervoeren. Je kan zelf een busje huren en hiermee dus ook zelf de verantwoording op je nemen. Je kan een verhuisbedrijf inschakelen, maar helaas zijn de kosten hiervan vaak wat hoger. Of je kan verhuizen met de meubeltaxi, dan heb je meteen wat extra spierballen voor het zware tilwerk en is je inboedel direct meeverzekerd!

Meten en wegen

Voordat je aan het tillen gaat is het belangrijk alle grote spullen even zorgvuldig te meten en te wegen. Zeker meubilair dat door smalle gangen en trappenhuizen vervoerd moet worden heeft wat tactisch nadenkwerk nodig. Zorg dat je de volgende vragen kunt beantwoorden:
1. Hoeveel mankracht hebben we nodig om dit meubel te verplaatsen
2. Op welke manier past dit meubelstuk door gangen, deuren en trappenhuizen
3. Zijn er andere oplossingen nodig om dit meubelstuk te verplaatsen?


Zorgvuldig verpakken

Zorg vooral bij waardevolle spullen voor een goede, veilige verpakking. Kan het in een doos vervoerd worden? Zorg dan dat je open ruimte opvult met opvulmateriaal en de spullen zelf zorgvuldig verpakt in bijvoorbeeld bubbeltjes plastic. Maar ook grote meubelstukken hebben de juiste bescherming nodig. Dek hoeken en kwetsbare plekken af met beschermingsmateriaal zoals bijvoorbeeld piepschuim of ander isolatie materiaal. Op deze manier voorkom je beschadiging aan de randjes en kantjes tijdens het vervoeren.

Maak een planning
Als alles klaar is voor verhuizing, zorg dat je een goede planning hebt. Verhuis bijvoorbeeld eerst alle dozen en tassen zodat je voldoende loop- en beweegruimte hebt voor de verhuizing van de grote en waardevolle spullen. Zorg ook dat je de juiste personen beschikbaar hebt om deze goederen te verplaatsen en maak gangpaden vrij en gemakkelijk te doorlopen om het zware tilwerk niet nog lastiger te maken. Laat bijvoorbeeld 1 persoon alle deuren vast openhouden terwijl een andere persoon de deuren weer sluit. Houd ook een oog op de overige zaken die je moet regelen wanneer je gaat verhuizen.

Share.

About Author

Schrijven is mijn ding, altijd al zo geweest. Daarom kun je me ook dagelijks vinden op Chapternine.today, waar ik schrijf over het leven, de liefde en geluk. Maar naast mijn eigen schrijven werk ik ook op freelance basis voor verschillende inspirerende online magazines. Met veel plezier voorzie ik je dus ook van alle ins & outs over reizen, wonen en leven! Meer weten? Kijk voor schrijf- social- en online marketing opdrachten eens op www.myrakokke.com

Leave A Reply